filmszemle

2010. augusztus 16.

Szacharóz kötéskésleltető normál betonhoz

Szacharóz kötéskésleltető normál betonhoz

Általános építési feladatokhoz alkalmazott betonok és habarcsok bedolgozási idejének beállítására szolgál a Pozzolith 433 kötéskésleltető, mely késlelteti a cement normális hidratációját és csillapítja a hidratációs hőfejlődést. A termék különösen hatásos nagy térfogatú épületelemek (tömegbeton) készítésekor, alkalmazásával rendkívül jó végső szilárdságú betonok nyerhetők.

Miután a késleltető hatás a cement fajtájától, a hőmérséklettől, a víz/cement tényezőtől és a konzisztenciától függ, minden esetben próbavizsgálat elvégzésére van szükség.

A Pozzolith 433 javasolt adagolási mennyisége: a cement súlyának 0,1–0,7 százaléka. Az adott esetben szükséges adagolási mennyiség függ a megkövetelt betontulajdonságoktól, ezért minden esetben minta készítésével kell beállítani.

 

Szacharóz kötéskésleltető normál betonhoz

 

A Pozzolith 433 kötéskésleltető adalékszert a legcélszerűbb a keverővízzel, annak is az utolsó harmadával a betonhoz adagolni. Minden esetben gondoskodni kell a megfelelő keverési idő betartásáról.

A fagytól és szennyeződésektől mentes helyen tárolandó termék normál körülmények között (zárt csomagolásban, 20 °C-on) minimum egy évig tárolható.

A Pozzolith 433 az 1999/45/EG Irányelv értelmében nem veszélyes anyag, szakszerű alkalmazásakor semmiféle hátránya nem ismert. A termékkel történő munkavégzéskor be kell tartani az általános munkavédelmi és higiéniai előírásokat.

A Pozzolith 433 szállítható tartálykocsiban, 1 kg-os tartályokban, 220 kg-os hordókban, illetve 25 kg-os kannákban kapható.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog