2010. november 26.

Egyemberes felmérések pontosan és gyorsan

Egyemberes felmérések pontosan és gyorsan

Páratlan pontosságával és minőségével egyedülálló eszköz az új Leica TS30 mérőállomás, mely műszaki teljesítménye (szögmérés, távmérés, automatikus célpontfelismerés, motorizáció) mellett dinamikus követési teljesítményével is kiemelkedik versenytársai közül. A készülékkel ráadásul könnyen, gyorsan végezhetők el a nagy pontosságú felmérések.

A mind vízszintes, mind magassági szögek mérésére alkalmas mérőállomás szögmérési rendszere nagyon precíz és pontos mérést tesz lehetővé. A műszer szögmérésének fontos jellemzője és előnye a nagy mérési frekvencia (5000 szög megmérése másodpercenként) és a négyszeres szögdetektáló rendszer.

 

Egyemberes felmérések pontosan és gyorsan

 

A prizmákra, fényvisszaverő fóliákra és természetes célpontokra történő elektro-optikai távméréshez (EDM) a műszer egy látható – az optikai tengellyel központosított és a PinPoint EDMsystem által kibocsátott – lézersugarat használ. A Leica Geosystems prizma nélküli PinPoint R1000 EDM távmérője 1000 méternél távolabb lévő természetes célpontokra is tud mérni. A nagy távolságokból történő, bármilyen prizma vagy visszaverő fólia nélküli mérést a Leica Geosystems Analyzer berendezése teszi lehetővé. Ez berendezés a távolságmeghatározáshoz kiértékeli az összes jelinformációt, és kombinálja a fázismérés, illetve a futási idő mérés előnyeit anélkül, hogy ezek egyéni kedvezőtlen tulajdonságai szerepet kapnának.

 

Egyemberes felmérések pontosan és gyorsan

 

A Leica TS30 motorizációja direkt paránycsavarokat használ, amelyek működése piezoelven alapul. A piezoelven működő paránycsavarok közvetlenül alakítják át az elektromos áramot mechanikus mozgássá.

A Leica TS30 szögpontossága 0,5”, Pinpoint EDM pontossága 0,6 mm +1 ppm prizmára, 2 mm +2 ppm bármely felületre, Automatikus Célpont Felismerés (ATR) pontossága 1”.

A nagy pontosságú felmérések könnyű, gyors és megnyugtató módon történő megvalósítására lehetőséget nyújtó Leica TS30 alkalmazhatóságát tovább növeli a System 1200 rendszer tartozékaival való kompatibilitása.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog