2010. február 25.

Pontos szintezés gyorsan

Pontos szintezés gyorsan

Építkezéseken felmerülő általános és bonyolultabb szintezési feladatok elvégzéséhez nyújtanak kitűnő segítséget a többek között magyar menüvel is rendelkező Leica Sprinter 50, 150, 150M, illetve 250M szintezők, mely készülékek automatikusan számítanak magasságkülönbséget is.

A Leica Sprinter 50 többfunkciós digitális szintező szintezőlécét az optikai szintezőkhöz hasonlóan kell megirányozni, de maga a mérés egyetlen gombnyomásra történik. A mérés eredménye azonnal, jól olvashatón megjelenik a kijelzőn. A pontos és megbízható mérés érdekében a műszer megengedett tartományon túli dőlésekor a készülék automatikája nem engedi a mérést. A négy darab AA akkumulátorral működő Sprinter 50 szintezési pontossága ±2 mm.

Pontos szintezés gyorsan

Bonyolultabb mérési feladatokhoz a Sprinter 150, 150M, illetve 250M használata javasolt, mely készülékek automatikusan számítanak magasságkülönbséget is. A Sprinter 150M és 250M hatékonyan alkalmazható összetett létesítmények építésekor; e szintezők akár ezer mérési adatot is képesek tárolni, az adatok pedig egyszerűen és gyorsan, USB-n keresztül helyezhetők át – a további feldolgozás céljából – számítógépre. A Sprinter beépített szoftverével érzékelhetően javul a vonalszintezés és a töltések/bevágások figyelésének hatékonysága. Tovább könnyíti a munkát, hogy e készülékek többnyelvű – többek között magyar – menüvel rendelkeznek. A négy darab AA akkumulátorral működő Sprinter 150, 150M, illetve 250M szintezési pontossága ±1,5, ±1,5, illetve ±1 mm.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog