2015. május 26.

Konvekciós padlócsatorna fűtőtestek

Konvekciós padlócsatorna fűtőtestek

A Roll-Therm fűtőtestek szivattyús melegvízfűtési rendszerekben alkalmazhatók, 6 bar üzemi nyomásig és 110 °C üzemi hőmérsékletig. Természetesen a padlókonvektorok padlófűtéssel egy rendszerben, kiegészítő fűtésként is alkalmazhatók.

A külső falak mellett, üvegfelületek alatt elhelyezhető padlókonvektorok a padlószinttől kezdődően meleg légfüggönyt, ebből adódóan kiegyenlített, egészséges szobahőmérsékletet hoznak létre, megszüntetve a falak, ablakok hideg sugárzását. Mivel a padlócsatorna rendszerek nem keringtetik erősen a helyiség levegőjét, lényegesen kisebb a porkeverés mértéke, azaz az allergiásokra gyakorolt kedvezőtlen hatása is. Az egyenletes hőeloszlás, és a túlfűtött zónák elkerülése hozzájárul ahhoz is, hogy a fűtésrendszer ne okozzon érrendszeri problémákat.

A széles fedőrács-választékkal kapható Roll-Therm padlócsatorna rendszerek bármilyen helyiségbe esztétikusan illeszthetők, vagy a környezetbe simulóan, harmonizálva a falakkal, nyílászárókeretekkel, a padlóburkolatok színével és anyagával, vagy kiválva onnan, a lakás, bemutatóterem, iroda stb. díszévé válva. A Roll-Therm padlókonvektorok tisztítása rendkívül egyszerű: a lemezház a takarórács felcsavarása vagy kiemelése után takarítógéppel, porszívóval könnyen tisztán tartható.

A padlókonvektorok padlófűtéssel egy rendszerben, kiegészítő fűtésként történő alkalmazhatóságának főleg hidegburkolatos helyiségekben van jelentősége, ahol a kőburkolat hidegsugárzását elkerülendő célszerű padlófűtést használni, de a már említett negatív hatások (egyenetlen hőeloszlás, túlfűtés, egészségügyi problémák) kiküszöbölésére érdemes a rendszereket kombinálni, így pontosabban, jobban szabályozható – ezáltal energiatakarékosabb – rendszer építhető.

A konvekciós Roll-Therm padlókonvektoroknál a hűvösebb levegő a fajsúlykülönbség miatt átáramlik a padlócsatorna-házban lévő fűtőregiszteren, és felmelegszik. A meleg levegő ezután egyenletesen meleg hőfüggönyt alkotva felszáll a rácson keresztül. E padlókonvektorok négyféle típusban kaphatók: a fűtőtestek mind méretükben, mind teljesítményükben eltérnek egymástól, mindegyikről elmondható azonban, hogy mozgó alkatrészek hiányában hangtalanul üzemelnek.

Konvekciós padlócsatorna fűtőtestek

Mini 08

A legkeskenyebb, legkevésbé látható, belsőépítészetileg a legkönnyebben a környezetbe illeszthető padlókonvektor a Mini 08. Alkalmazása – teljesítménye alapján – elsősorban kisebb üvegfelületek ellensúlyozására ajánlott.

 

Maxi 08

A Maxi 08 a legnagyobb teljesítményű Roll-Therm konvekciós padlócsatorna fűtőtest, mely kifejezetten önálló fűtésre tervezett kivitel. Helyhiány esetén is kitűnő szolgálatot tehet, elsősorban átépítéseknél, felújításoknál.

 

Normál I. 08 és Normál II. 08

Fűtőteljesítményük és kedvező méreteik miatt a Normál I. 08 és Normál II. 08 fűtőtestek szinte bárhol alkalmazhatók, akár középületekben, akár lakásokban kiegészítő, illetve önálló fűtésként egyaránt, amennyiben megfelelő hosszban elhelyezhetők.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog