filmszemle

2010. május 22.

Állítható lábú kültéri álpadlórendszer

Állítható lábú kültéri álpadlórendszer

Közterületek, terek, teraszok, tetőkertek színvonalas és időtálló kialakításához kínál egyedülálló megoldást a szabadalmazott belga álpadlórendszer, melynek különlegessége, hogy az adott hely szerint megválasztható magasságú és dőlésszögű lábak tartják, bármilyen egyenetlen felületen sík burkolatot képezve.

Az álpadlórendszer újrahasznosítható fakeverékből (faforgácsból, fűrészporból és polimergyantából) készülő burkolólapjait könnyű polipropilén lábak tartják, melyek 17 és 620 mm között fokozatmentesen állítható magasságúak, és dőlésszögük is változtatható. Ebből adódóan az álpadlórendszer jelentős talajegyenetlenségek, illetve szintkülönbségek esetén is vízszintbe állítható, teljesen sík felületet képezve. A nagy teherbírású lábakra (1000 kg/láb) fektetett álpadlólapoknak gyantabevonat nyújt védelmet a nedvességgel, a nappal, illetve a gombásodással szemben. A polimergyantával erősített préselt fenyőlapok ütés- és kopásállósága megegyezik a tölgyével, felülete pedig még nedvesen sem csúszós.

 

Állítható lábú kültéri álpadlórendszer

Állítható lábú kültéri álpadlórendszer

 

Az álpadlórendszer alkalmas:

• egyedi és látványos díszburkolatok kialakítására, lehetővé téve akár a különböző anyagú, formájú és méretű burkolóelemek kombinálását is;

• szökőkutak, vízi játékok körüli burkolásokra;

• hangulatos rejtett világítás fogadására (az álpadló alatt bármilyen vezeték könnyen elvezethető);

• ideiglenes teraszok és pódiumok képzésére;

• tetőkertek, teraszok kialakítására.

 

Állítható lábú kültéri álpadlórendszer

A nem szálkásodó burkolólapok vízfelvétele alacsony, így a fagy nem okoz bennük kárt, nem vetemednek, nem repednek, de hőmérséklet-különbségből adódó dilatációs mozgásra számítani kell: a lapok között megfelelő méretű fugákat kell kialakítani (a 4 méteres padlólap
20 °C különbség hatására körülbelül 2-3 mm-t mozog).

A burkolólapok hagyományos módon festhetők, pácolhatók, egyéb védőkezelést nem igényelnek. Vízzel egyszerűen tisztíthatók: a szennyeződések jelentős része nagynyomású tisztítóval eltüntethető a felületről, a zsírfoltok kefével távolíthatók el.

(x)

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog