2014. július 09.

Tartós burkolatok hőkezelt kőrisfából

Tartós burkolatok hőkezelt kőrisfából

A kiemelkedő tartósságot, valamint az exkluzív megjelenést elsőrendű elvárásként támasztó alkalmazási területeken a hőkezelt kőris kitűnő megoldást nyújt. A Trendliner kültéren használható, széles választékú Sunwood termékei (padló- és homlokzatburkolatok, árnyékolók stb.) bármilyen időjárási viszontagságok mellett megállják a helyüket.

A kemény és rugalmas kőrisfa régóta a járműipar, a torna- és sportszergyártás, illetve a belsőépítészet egyik legkeresettebb alapanyaga. Dekoratív rajzolatú, világos színű fájából padlóburkolatok, bútorok és beltéri nyílászárók készülnek.

Hőkezeléssel a keménység és rugalmasság megtartása mellett jelentősen javíthatók a kőrisfa tulajdonságai: színe meleg mézsárgára vagy kávébarnára változtatható, mérettartóvá, a gombákkal és rovarokkal szemben ellenállóvá tehető (ezek a tulajdonságok a natúr kőrisfára nem jellemzők).

 

Tartós burkolatok hőkezelt kőrisfából

A hőkezelt és a natúr kőris tulajdonságainak összehasonlítása

 

Hőkezeléskor a fát először teljesen kiszárítják, majd fokozatosan 195, vagy 215 °C-ra hevítik. (A 195 °C-on kezelt anyag színe mézsárga, a 215 °C-on kezelté csokoládébarna lesz.) Végül a fát hagyják kihűlni, miközben fokozatosan visszaállítják nedvességtartalmát.

 

Termékek hőkezelt kőrisfából

A Sunwood termékcsaládjában találhatók hagyományos teraszburkolatok különböző keresztmetszeti profilokkal és rögzítési módokkal, párnafák, ragasztott gerendák, felhasználóbarát Quick-Deck teraszburkolatok, árnyékolók és kültéri homlokzatburkolatok.

Tartós burkolatok hőkezelt kőrisfából

A tömörfa padlóburkolatok Olaszország, Skandinávia, Franciaország, Egyesült Királyság és Németország után itthon is egyre keresettebbek, köszönhetően egyedi megjelenésüknek, meleg színárnyalatuknak. A Sunwood svédpadlók és ipari parketták vizeshelyiségekben és padlófűtés esetén is használhatók, nem repednek, nem változtatják méretüket, nem csavarodnak.

Tartós burkolatok hőkezelt kőrisfából

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog