2010. augusztus 16.

Átfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushoz

Átfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushoz

A tető megfelelő működése a szelemeneken és rácsostartókon, a cserepes és trapézlemezen vagy a korcolt síklemez fedésen túl fontos tartozékokat, kiegészítőket is igényel. Ilyen például a tetőn történő biztonságos munkavégzést, vagy „hókezelést” lehetővé tevő tetőbiztonsági rendszer.

A lakóházakhoz, középületekhez és ipari csarnokokhoz egyaránt alkalmazható Lindab Protectline tetőbiztonsági rendszer átfogó választékot kínál: csöves hófogókat, hórácsokat, tetőlétrát, korláttal ellátott tetőjárdát, biztonsági kosárral felszerelt falilétrát tartalmaz. Az egy-, illetve kétcsöves hófogók, valamint a hórácsok a tetőre hulló nagy mennyiségű hó hirtelen lecsúszását akadályozzák meg, ellátva a személyi és tárgyi sérülések elleni védelmet a tető, az eresz alatt. A kisebb magasságú, kisebb mennyiségű hó- vagy jégréteg összeállt lecsúszása hóvágók elhelyezésével kerülhető el. A tetőn folyó munkavégzés és közlekedés biztonságos lehetőségét pedig a tetőjárdák, illetve tetőlétrák nyújtják, mely kiegészítők elsősorban a bádogosok, kéményseprők, ingatlan-karbantartók számára lehet fontos, hiszen ők gyakran megfordulnak a tetőn esőben, hóban és szélben.

Átfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushozÁtfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushoz

A Lindab Protectline tetőbiztonsági rendszer rögzítőelemei valamennyi ismert tető- és fedéstípushoz felszerelhetők anélkül, hogy veszélyeztetnék vagy rontanák a tetőfedés vízzáróságát. A tetőbiztonsági rendszer nagy szilárdságú acél elemeinek felületvédelme alapesetben 275 g/m2 mennyiségű tűzihorganyzás, ami garantálja a korrózió elleni védelmet, az időtállóságot. A festett változat nemcsak az esztétikai megjelenítésben nyújt változatos lehetőséget, de a festés tovább fokozza a tartósságot is. A rendszer ötféle különböző standard színben választható, és igény esetén bármilyen egyedi színben is rendelhető.

Átfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushozÁtfogó tetőbiztonsági rendszer bármilyen tető- és fedéstípushoz

A hófogórendszer kialakítására, valamint a tetőn történő biztonságos munkavégzés megteremtésére vonatkozó rendeletek és szabványok (például OTÉK, MSZ-04-82/1-85, MSZ EN 516, MSZ EN 517) általánosságban megfogalmazott előírások, melyek alapján a konkrét épülethez a felelős tervező feladata a tetőbiztonsági elemek helyének, méretének, típusának meghatározása. A Lindab Protectline tetőbiztonsági rendszer elemeivel kapcsolatos tervezéshez szükséges műszaki információk megtalálhatók a katalógusokban, illetve a cég honlapján.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog