filmszemle

2010. október 25.

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

A Lindab nagy teherbírású, tűzihorganyzott acéllemezből készülő cserepes- és trapézlemezeket, valamint korcolt síklemezfedéseket kínál. A fedések külső, látszó felülete különböző típusú és vastagságú bevonatrendszerrel készülhet, melyek széles színválasztékuk révén esztétikus, a homlokzatokkal harmonizáló fedéskialakításokat tesznek lehetővé.

Cserepeslemezek

A cserép természetes megjelenését kis önsúllyal, hosszú élettartammal és könnyű szerelhetőséggel ötvöző cserepeslemez-termékek bármilyen tetőtípuson alkalmazhatók. Fő előnyük a nagytáblás fedési módban rejlik, így minimalizálva a beázás veszélyét. A cserepeslemezek hossza típustól függően lehet egységes, vagy a tető hosszához szabott egyedi méretű. Rendkívül kis súlyának (~5 kg/m2) köszönhetően kiválóan alkalmas tetőfelújításokhoz is – a tetőszerkezet megerősítése, és akár a régi héjazat (pala, zsindely stb.) elbontása nélkül alkalmazható.

 

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

 

A teljes tetőrendszerhez hozzátartoznak a szükséges tömítőanyagok, rögzítő- és fűzőcsavarok, szegélyek, szellőztető elemek. Az acél alapanyagú cserepeslemezek többféle profilmérettel, mintázattal, bevonattal (poliészter, szemcsés kőzúzalék stb.), illetve széles színválasztékban kaphatók.

 

Trapézlemezek

A trapézlemezek főként az ipari jellegű, nagyobb alapterületű épületek gazdaságos tetőfedő anyaga. A profilok változatos méretválasztéka (bordamagasság, lemezvastagság) lehetővé teszi az adott épülethez legjobban illő trapézlemez alkalmazását.

 

 

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

 

A trapézlemezes tetőrendszer lehet egyrétegű szigeteletlen (gabonatárolók, fedett színek, géptárolók stb.) vagy hőszigetelt kétrétegű (gyártócsarnokok, raktárak, kereskedelmi épületek stb.). A trapézlemezek alátámasztása történhet a szintén horganyzott acélból előállított vékonyfalú Z/C-gerendákkal, melyek a régebben használt melegenhengerelt acélszelemenek helyett nyújtanak könnyű, nagy teherbírású, külön korróziógátló felületvédelmet nem igénylő, gazdaságos megoldást. A kis önsúlyú trapézlemezek tetőfelújításokhoz is gazdaságos lehetőséget nyújtanak.

 

 

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

 

 

Korcolt síklemezfedés

A bevonatos, tűzihorganyzott acél síklemezekből készíthető elegáns korcolt lemezfedés különböző funkciójú középületek (iskolák, irodaházak, kórházak, templomok stb.) vagy exkluzív megjelenésű lakóépületek (családi- és társasházak) közkedvelt, esztétikus megjelenésű tetőburkolati rendszere. A bevonatos acéllemez garantálja a tartósságot és a széles színválasztékot, a szilárd aljzatra fejlett – kézi vagy gépi – építési technológiával készíthető korcolásos lemezillesztés pedig a beázásmentes, fokozottan vízzáró kialakítást, akár íves felületeken is.

 

 

Tűzihorganyzott acéltetők különböző bevonatokkal

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog