2011. március 07.

Automatikusan figyelmeztet a frissítésekre az Allplan 2011

Automatikusan figyelmeztet a frissítésekre az Allplan 2011

Ezúttal is a tervezési folyamat egyszerűsítése és gyorsítása a fő céljuk azoknak az újdonságoknak, amelyekkel az új Allplan-programverziókban találkozhatunk. A grafikai tulajdonságok javítása és az adatcsere zökkenőmentesebbé tétele mellett nagyobb szerepet kapnak az interneten elérhető támogatások.

Az Allplan 2011 egyik figyelemre méltó újdonsága, hogy automatikus frissítési funkcióval rendelkezik, azaz – mondjuk a Windows rendszerhez, vagy a vírusirtó programokhoz hasonlóan – az internetkapcsolat segítségével folyamatosan figyeli, hogy a felhasználó a legújabb programváltozattal dolgozik-e, és vagy figyelmezteti, ha újabb frissítés érhető el, vagy – ha így állítjuk be a szoftvert – automatikusan frissíti is a programot. Ez a funkció akár egyedi felhasználó, akár hálózatba kötött munkacsoportok esetében beállítható. Az automatikus frissítésnek azért is nagy jelentősége van, mert a Nemetschek értelemszerűen mindig csak a legfrissebb verzióhoz tud technikai támogatást nyújtani.

Automatikusan figyelmeztet a frissítésekre az Allplan 2011

Továbbfejlesztették a mennyiségkimutatások készítését is: ennek legfeltűnőbb jele, hogy új, még vonzóbb és áttekinthetőbb formában jeleníthetők meg ezek, akár egy adott tervlapra illesztve, akár önállóan kinyomtatva, vagy pdf-fájlba mentve. Ezek egy layout-szerkesztővel ráadásul ízlés szerint átalakíthatók, a tervezőiroda saját arculatához igazíthatók. Ma már sok múlik ezeken az apróságokon is: a megbízó meggyőzésének, a professzionalizmus hangsúlyozásának fontos eszköze lehet.

Ugyancsak tökéletesítették a grafikai megjelenítéshez kapcsolódó funkciókat – a számítógépek grafikai kártyáinak fejlődésével, a gépek számítási kapacitásának javulásával folyamatosan lépést kell tartani. Ezek a fejlesztések a renderelési tulajdonságokban, a rejtett vonalak kezelésében, a tervek képernyőn történő mozgatásakor és az animációkban is megmutatkoznak.

Automatikusan figyelmeztet a frissítésekre az Allplan 2011

Szintén folyamatos a fejlődés az adatcsere zökkenőmentességének tekintetében: az új Allplan-verziók immár több mint 50 féle fájlformátumot támogatnak (s így például az AutoCAD-szoftverekkel minden esetben kompatibilis formátumok állíthatók elő). Előrelépést láthatunk abban is, hogy még több CAD-objektum és textúra áll rendelkezésre, melyekhez az Allplan-felhasználók egy internetes platformon teljes körűen hozzáférhetnek.

A fentieken kívül az építészeknek kínált Allplan 2011 Architecture az egyszerűbb és gyorsabb homlokzattervezési módszerekben, továbbá az épületátalakítási tervek készítésében – az elbontandó és hozzáépítendő szerkezetek kezelésében – is újdonságokat hoz. A szerkezettervezők Allplan 2011 Reinforced Concrete programja pedig ergonomikusabbá teszi a vasalási tervek készítését, például az acélbetét-formák kiválasztásának egyszerűsítésével, a tulajdonságpaletta könnyebb és gyorsabb kezelhetőségével.

Automatikusan figyelmeztet a frissítésekre az Allplan 2011

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog