2011. március 07.

Látványos alumíniumburkolatok a Műegyetem új épületén

Látványos alumíniumburkolatok a Műegyetem új épületén

A BME Q épületének fémlemez tetőfedése, valamint a szélfogóként funkcionáló látványos, félhenger alakú homlokzatrész Prefa anyagok felhasználásával készült: a munkálatokhoz könnyen alakítható Prefalz szalagot és belsőépítészeti vagy homlokzati alkalmazásokra egyaránt alklamas Prefa Reynobond kompozitlemezt használtak.

Az 1600 négyzetméternyi íves tető, a két, összesen 1550 négyzetméternyi félnyereg tető és a 650 négyzetméternyi homlokzat bádogos munkálataihoz összesen 11,5 tonna korcolható Prefalz szalagot, a szélfogó burkolásához közel 500 négyzetméternyi Prefa Reynobond kompozitlemezt használtak fel.

 

Látványos alumíniumburkolatok a Műegyetem új épületén

 

Kreatív burkolatok hajlítható lemezekből

Az ötvözött alumíniumból készülő, könnyen hajlítható és alakítható Prefalz szalagok egyedülálló tető- és homlokzatkialakítási lehetőséget kínálnak. A hajlítható lemezek tartósak és karbantartást nem igényelnek, ezt a Coil Coating eljárással készülő égetett lakkbevonat garantálja. Az anyag kiváló tulajdonságai, valamint a széles színválaszték teret nyit a legkreatívabb elképzelések megvalósításához is.

 

Látványos alumíniumburkolatok a Műegyetem új épületén

 

Sima és merev szendvicspanelek

A Prefa Reynobond kompozitlemez két 0,5 mm vastag, égetett lakkozású alumíniumlemezből és a közöttük elhelyezkedő 3 mm vastag polietilén magból áll. A belsőépítészeti vagy homlokzati alkalmazásokra, új épületekhez vagy felújításokhoz egyaránt kitűnő megoldást kínáló Reynobond szendvicselem előnyei különösen jól érvényesülnek nagy felületű szerkezetek kialakításakor.

 

A Q épülethez felhasznált korcolható lemezek:
• sima felületű Prefalz 650: 5,9 tonna;
• stukkó felületű Prefalz 650: 3,6 tonna;
• sima felületű Prefalz 500: 1,4 tonna;
• sima felületű Prefalz 1000: 0,6 tonna (szegélyekhez).

A szélfogó burkolásához kétféle színű (110 m2-nyi ezüst és 385 m2-nyi deep grey) Reynobond homlokzatburkolatot alkalmaztak, melybe helyenként a BME feliratot is belemaratta a megrendelő.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog