2011. március 09.

A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet

A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet

A legkülönbözőbb épületrészek kül- és beltéri hőszigetelésére alkalmas Heatlok Soy kétkomponensű, zártcellás, merev, szórt poliuretán hab hőszigetelő rendszer a helyszíni felhordásnak és duzzadásnak köszönhetően teljesen kitölti a rendelkezésére álló helyet anélkül, hogy a határoló szerkezetekre káros nyomást gyakorolna.

A Heatlok Soy zsugorodás- és roskadásmentes, hosszú élettartamú, vízhatlan, önmagában is párafékező és légzáró képességű hőszigetelő anyag. Szórása után – a legkisebb réseket is kitöltve – térfogatának harmincszorosára duzzad, szilárdulása közben erősen hozzátapadva az alapfelületekhez. Nagy (195 kPa-os) nyomószilárdságával és 35 kg/m3 körüli szilárdulás utáni sűrűségével kőkemény habot képez, így a szerkezet stabilitásában, merevítésében is jelentős szerepet vállal.

A Heatlok Soy valóságos hőpáncélt képez az épületszerkezeteken – ügyes építészeti megoldásokkal ugyanis lehetővé válik, hogy a hőszigetelést megszakítások és hőhídveszély nélkül, egyetlen összefüggő darabban, termikus burokként vezessék körbe a házon. E lehetőségből adódóan kifejezetten ajánlható passzívházakhoz: hőszigetelési, szilárdsági és egyéb kedvező tulajdonságai miatt egyszerűen, vékony (<25 cm) falakkal alakíthatók ki hőhídmentes és légtömör szerkezetek, melyek a passzívházak legfontosabb és hagyományos módszerekkel a legnehezebben teljesíthető követelményei közé tartoznak.

A zártcellás szórt poliuretán hab már néhány centiméteren belül eléri hőszigetelő képességének maximumát; 8-10 cm-nél vastagabb réteg felhordása pedig értelmetlen, legfeljebb a felületi hőmérséklet tartása miatt lehet szükség nagyobb vastagságra. A Heatlok Soy egyedülálló tulajdonságai közé tartozik, hogy 3 cm-es vastagságtól párazáróvá válik, ezzel egycsapásra megoldja az örök vitát, hogy szükséges-e párazáró réteg beépítése, és ha igen, melyik oldalra. A hőszigetelés egyben hatékony hangvédelmet is nyújt: a zártcellás szórt hab elsősorban a mély (basszus) hangokat nyeli el, de a létrejövő légzárás egyébként is segíti a zajvédelmet.

 

A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet

 

A szórható anyaggal bármilyen szerkezet hőszigetelhető

A Heatlok Soy zártcellás szerkezete révén gyakorlatilag bármilyen hőszigetelési feladatra használható; alkalmas a legkülönbözőbb szerelt jellegű és hagyományos szerkezetek kül- és beltéri hőszigetelésére.

 

A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet

 

Használható lábazati hőszigetelésként, aljzatszigetelésként, pinceszigetelésként, szerelt homlokzatok hőszigeteléseként, de felhasználható speciális hőszigetelési feladatokra (például tartály- vagy csőszigetelésekre) is. Alkalmas vakolat alatti hőszigetelésre (ilyenkor számolni kell a technológiából adódó felületi egyenetlenséggel, amit a felragasztott vakolóhálóra felhordott vastagvakolattal kell kiegyenlíteni).

 

A keményhab hőpáncélként veszi körbe az épületet

 

A zártcellás hab nagy nyomószilárdsága révén használható lapostetők szigetelésére is: vízhatlanságának köszönhetően a tető már a hab felhordásakor beázásmentessé válik, tehát a víz elleni védelmet nemcsak vízszigetelő héj, hanem a hőszigetelés is garantálja, 100 százalékos védelmet nyújtva a beázások ellen.

 

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog