2011. április 13.

Megemelt forgástengely, kényelmesebb hozzáférés

Megemelt forgástengely, kényelmesebb hozzáférés

A passzívházépítés követelményeinek figyelembevételével kifejlesztett, 15 és 70° közötti dőlésszögű magastetőkbe építhető Fakro FTT U6 Thermo és U8 Thermo tetőtéri ablakok hőszigetelési tulajdonságai kimagaslóan jók, miközben használatuk is kényelmes, valamint bevilágítási és hangszigetelési paramétereik is kiválóak.

Az FTT Thermo tetőtéri ablakok hőátbocsátási paraméterei speciális, innovatív szerkezetüknek köszönhetően rendkívül jók, így alkalmazásuk jelentős energiamegtakarítást eredményez. Az Uablak =0,68 W/m²K együtthatóval rendelkező FTT U8 Thermo hőszigetelés szempontjából a legmagasabb kategóriába tartozik a tetőtéri ablakok választékában. Az edzett külső üveggel, valamint P2A osztályú ragasztott (biztonsági) belső üveggel rendelkező üvegezés speciálisan illeszkedik az ablakszárny megvastagított szerkezetébe, ami csökkenti a hőhidak kialakulásának veszélyét, s egyúttal hozzájárul az ablak jó hőszigeteléséhez.

 

Megemelt forgástengely, kényelmesebb hozzáférés

 

Kétfajta üvegezéssel kapható:
• U6 kétkamrás üvegezés (Uüveg=0,5W/m2K, Uablak=0,81W/m2K)
• U8 háromkamrás üvegezés (Uüveg=0,3W/m2K, Uablak=0,68W/m2K).

Az FTT Thermo ablak innovatív vasalatrásegítő rendszerrel ellátott ablakszárnya billenő módon nyílik, 0° és 45° között bárhol megállítható. A megemelt forgástengelynek köszönhetően az ablakhoz akadálytalan a hozzáférés, a nagy bevilágító felület kellő mennyiségű napfényt enged be a tetőtéri helyiségekbe. Az ablak négyszeres, rugalmas TPE anyagból készült tömítéssel rendelkezik; a kilincsfogadó nélküli egyedi zárszerkezet speciális reteszei a kilincs elfordítása után az ablaktok oldalaiba záródnak. Ennek köszönhetően az FTT U6 és FTT U8 ablakok hangszigetelési együtthatója Rw=38 [dB], azaz jelentős védelmet nyújt a külső zajokkal szemben is.

 

Megemelt forgástengely, kényelmesebb hozzáférés
U8 üvegezés, Uüveg=0,3 W/m2K

 

Megemelt forgástengely, kényelmesebb hozzáférés
U6 üvegezés, Uüveg=0,5 W/m2K

 

AZ ÖKO-LOGIKUS KONFERENCIASOROZATRA ITT LEHET REGISZTRÁLNI.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog