filmszemle

2011. április 26.

A perforált fegyverzet zajcsillapító hatású

A perforált fegyverzet zajcsillapító hatású

A belga Joris Ide Group tagjaként működő Megaprofil Magyarország Kft. egyedi méretben és széles színválasztékban kínál profilozott trapézlemezeket, tűzgátló és egyben zajcsillapító szendvicspaneleket, valamint cserepeslemezeket, melyek gazdaságos és gyorsan kivitelezhető megoldást nyújthatnak a régi palatetők cseréjére.

Palatetőcsere gyorsan és olcsón

Magyarországon több mint fél millió négyzetméter tető vár arra, hogy elöregedett, veszélyessé vált palafedését lecseréljék. A Megaprofil cserepeslemez a kerámiacseréphez viszonyítva erre nyújt – a munkadíjat és az egyéb járulékos költségeket is figyelembe véve – 30–40 százalékkal olcsóbb megoldást. Alacsony négyzetmétersúlyának (5 kg/m2) köszönhetően a cserepeslemez felhelyezése nem igényli a tetőszerkezet átalakítását, megerősítését, illetve korszerűsítését. A speciális bevonattal ellátott minőségi acél alapanyag pedig hosszú élettartamot és tartósságot garantál szélsőséges időjárási körülmények között is.

 

A perforált fegyverzet zajcsillapító hatású

 

Lemezekre kasírozható párakezelő fólia

A Megaprofil Kft. által kínált páraelnyelő és -elvezető fóliák bármely profilozott trapézlemez és cserepeslemez belső oldalára felkasírozhatók, meggátolva, hogy a hőmérséklet-különbség hatására keletkező pára átnedvesítse a tetőszerkezetet. A fólia egyszerűbbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a kivitelezést, alkalmazásával ugyanis szükségtelenné válik például a tetőszerkezetre nehezen felhelyezhető és ott kivitelezés közben könnyen sérülő tetőfólia használata.

 

Multifunkciós szelemenek

Telephelyek bővítésére, csarnokok építésére nyújtanak kitűnő megoldást a tető- és falszerkezetek tartóelemeiként alkalmazható szelemenek. A galvanizált építőipari acélból készülő könnyűgerendák széles profilválasztékban, 1-4 mm vastagságig állnak rendelkezésre.

 

A perforált fegyverzet zajcsillapító hatású

 

Tűzgátló és zajcsökkentő kőzetgyapotos szendvicspanel

Újdonságnak számít az akusztikus kivitelű kőzetgyapotos szendvicspanel, mely egyszerre tűzgátló és zajcsökkentő funkciót is ellát. A fal-, illetve tetőszerkezetekhez egyaránt alkalmazható panelek hang- és zajcsillapító hatásukat annak köszönhetik, hogy belső fegyverzetük nem sík, hanem perforált kivitelű.

 

A perforált fegyverzet zajcsillapító hatású

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog