2011. május 02.

Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját

Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját

A Lindab Kft. elmúlt évben bevezetett új trapézlemez-profiljai és cserepeslemeze után ebben az évben új, hazai gyártású síklemez tetőfedő anyaggal bővítette választékát. A Lindab SRP Click tetőprofil a helyszínen korcolható, „lágy” acéllemez alapanyagú hagyományos PLX mellett újabb síklemez tetőfedő termék.

Az új tető bevonatos, tűzihorganyzott „kemény” acéllemezből gyártósoron előállított, előkorcolt tetőprofil, amely így egyrészt nagyszilárdságú és tartós, másrészt bepattintós („click”-es) illesztésének köszönhetően könnyen és gyorsan szerelhető, esztétikus tetőfedést nyújt. A tervezéshez és beépítéshez részletes segédletek állnak a szakemberek rendelkezésére.

 

Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját

 

Áprilisban indul a Lindab Tervezői Portál

A cég az építész tervezők és szakemberek munkáját is igyekszik hatékonyan támogatni, segíteni a termékeihez nyújtott szakmai szolgáltatásokkal. Ennek egyik legújabb bizonyítéka a 2011 áprilisától elérhető Lindab termékkönyvtár, amely az Archi-CAD programot használó tervezők számára hasznos eszköz.

A számítógépes tervfeldolgozás – habár a tervezői gondolatot, a szabadkézi vázlatkészítést természetesen sohasem válthatja ki – napjainkban egyre elterjedtebb, mivel számos előnnyel jár a kézzel rajzolt tervekkel szemben (lehetőséget nyújt például térbeli modellezésre, egyszerű tervmódosításokra, szakágak összehangolására, csapatmunkára, látványtervek készítésére, automatikus anyaglista készítésére stb.). A hazai építészek által használt építész CAD-programok között legkedveltebb Archi-CAD-hez készült el a teljes termékskálát magába foglaló Lindab CAD termékkönyvtár. Az alkalmazás segítségével bármilyen épülettípushoz (családi ház, ipari csarnok, középület, irodaház stb.) könnyedén és gyorsan hozzárendelhető a megfelelő Lindab termék anélkül, hogy a pontos paramétereket külön katalógusból, segédletből ki kellene keresni és egyedileg definiálni a programban. A termékkönyvtár segítségével a térbeli épületmodellekre helyezhetők a Lindab vékonyfalú Z-/C-profilú acél könnyűgerendái, cserepeslemez és síklemez tetőfedő anyagai, trapézlemez tető- és falburkolati profiljai, valamennyi előregyártott szendvicspanel, a vízelvezető ereszcsatorna-rendszer minden kiegészítő elemével együtt, a tetőbiztonsági rendszer teljes kínálata (csöves hófogó, hórács, tetőjárda, tetőlétra, falilétra). A felépített térbeli épületmodellről látványtervek, építész tervrajzok (alaprajz, metszetek, homlokzatok) és termékspecifikus anyaglista készíthető.

 

Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját Áprilistól termékkönyvtár segíti a tervezők munkáját

 

A Lindab komplett CAD termékkönyvtár a szintén 2011-es újdonságnak számító Lindab Tervezői Portálon érhető el. A Tervezői Portál a CAD alkalmazás mellett valamennyi Lindab termék és rendszer műszaki anyagát, tervezési segédletét, beépítési és alkalmazástechnikai útmutatóját, továbbá termékminősítéseket és saját fejlesztésű Lindab szoftvereket is tartalmaz. Külön menüpont alatt az utóbbi időben sokat változó, fejlődő épületszerkezeti-tűzvédelmi szakterületen rendelkezésre álló hasznos eredmények, szakmai anyagok összefoglalása is megtalálható.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog