filmszemle

2011. május 23.

Egyedi, dekoratív kültéri padlóbevonat – oldószermentesen

Egyedi, dekoratív kültéri padlóbevonat – oldószermentesen

Az egykomponensű, oldószermentes, színtelen és átlátszó Mapefloor Binder 930 kültéri padlóbevonat alifás gyantatartalmának köszönhetően évek múltán sem sárgul be. Természetes, nagy szemcseméretű töltőanyag-tartalma révén szerkezete lyukacsos, így átereszti magán a vizet, elkerülve ezzel a téli felfagyás veszélyét.

Az utóbbi években a Mapei számos beltéren alkalmazható, dekoratív padlóbevonó anyagot (Ultratop, Ultratop Living, Mapefloor Decor 700, Mapefloor I 320 SL Concept) fejlesztett ki, mostanra pedig elkészült első kültéri, dekoratív anyagával, a Mapefloor Binder 930-cal.

A gyantarendszereknél egyszerűbben bedolgozható Mapefloor Binder 930 jó minőségű C20-as betonaljzatra hordható fel, megfelelő előkészítést követően: a felület megtisztítása, illetve a gyengén tapadó, sérült részek eltávolítása után az alapfelületet 1:1-es hígítású Mapecoat I 600W-vel kell alapozni. Az alapozó száradását nem kell megvárni, a bevonat rövid időn belül felhordható a felületre. A Mapefloor Binder 930 önmagában nem alkalmazható termék, csak a dizájnjellegét is meghatározó természetes kövek, kvarcok és zúzalékok bekeverésével dolgozható be. A maximum 8 mm szemcseméretű töltőanyagokkal nem zárt, hanem lyukacsos szerkezetű bevonat jön létre, mely így átereszti magán a vizet, és a bevonat télen nem fagy szét. A vízáteresztéshez megfelelő méretű lyukak kialakulása az alkalmazott töltőanyagok szemcseméretének köszönhető. (Kis szemcseméretű adalékanyagok – színes kvarcliszt stb. – alkalmazásakor zárt bevonatszerkezet jön létre, ami nem engedi át magán a vizet. Ezek a bevonatok fürdőszobákban, beltéri medence köré, zuhanyzókban stb. használhatók.)

A különleges, egyedi megjelenésű Mapefloor Binder 930 bevonat nemcsak kültéren, hanem például termálvizes medence körül is alkalmazható. Mivel idővel sem sárgul meg, akár fehérmárványzúzalékkal is tölthető. Különféle színű töltőanyagok alkalmazásával mintázatok, motívumok is kialakíthatók a felületen.

 

Egyedi, dekoratív kültéri padlóbevonat – oldószermentesen

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog