2011. augusztus 11.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Öntapadó peremszigetelő szalag, porzáscsökkentett flexragasztó, 24 órán belül burkolható esztrich és egyebek: az elmúlt időszakban is szorgoskodott a Murexin cég fejlesztő laboratóriuma. Számos új hidegburkolati terméket mutattak be a piacon; ezek közül mutatunk be néhány terméket.

Hidraulikus kötésű Murexin ER 70 Esztrichcement Rapid, melyhez adalékanyagokat és vizet keverve esztrichet lehet előállítani. Ez 24 órán belül úgy szárad ki, hogy kerámialapokkal burkolható, valamint 7 napon belül <2,0 CM% maradék nedvességtartalom érhető el. Kötött, csúsztatott és úsztatott esztrichek előállítására, valamint parketta, PVC, linóleum, kerámia, mű- és természeteskő, szőnyegpadló stb. alapfelületeként alkalmazható. Különösen gyors nedvességcsökkenés érhető el, és gyors burkolhatóságot tesz lehetővé. Az ER 70 Esztrichcement Rapid kül- és beltérben is alkalmazható.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Murexin SL 52 Gyors aljzatkiegyenlítő, mely speciális cementtartalmú, por alakú, porzáscsökkentett, műgyantával javított, gyorskötésű, feszültségszegény önterülő. Kizárólag beltéri sima és egyenletes alapfelületek készítéséhez 2-15 mm rétegvastagságig, padlóburkolatok és parketták fektetése előtt. Kb. 1-2 óra után burkolható.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Murexin RS 50 Öntapadó peremszigetelő szalag, mely öntapadó, korhadásálló, filckasírozott polietilénhab. Az esztrichben előforduló feszültségcsökkentés és a lépéshangcsillapítás eléréséhez használható a padló-/falcsatlakozó fugáknál, valamint a csemperagasztók és/vagy az aljzatkiegyenlítők feldolgozásánál a feszültségcsökkentés eléréséhez kül- és beltérben.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Murexin 1K Objekt folyékonyfólia Rapid, mely oldószermentes, gyorsan száradó, vízzáró, egykomponensű, tartósan elasztikus, hézag- és varratmentes kenhető szigetelő anyag. Kizárólag beltérben alkalmazható, hézagmentes szigeteléshez közvetlenül a kerámiaburkolatok alatt (pl.: zuhanyzókban, tusolókban, fürdőszobákban) a nyomás nélkül lefolyó víz ellen. Kb. 3 óra múlva burkolható.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Murexin DBS 50 Öntapadó hajlaterősítő szalag falon és padlón a fugacsatlakozásoknak és a sarokfugáknak az áthidalására és szigetelésére használható, mint a kenhető szigetelések rendszereleme.

Kétoldali Murexin Szigetelőmandzsetta filckasírozással és nagy elasztikussággal rendelkezik a terhelések során. A mandzsettával lehet a különböző csőátmérőket szigetelni. A Murexin szigetelőmandzsetta nem ereszti át a vizet, valamint vegyileg ellenáll a hígított savaknak, lúgoknak és sóoldatoknak. A mandzsetta a szigetelések egyik rendszereleme (vízbekötés/-elvezetés) a Murexin szigetelőtermékekkel, illetve -rendszerekkel együtt.

Murexin KPF 35 Profiflex ragasztóhabarcs, mely emelt minőségű, víz- és fagyálló, flexibilis ragasztóhabarcs, csökkentett lecsúszással és meghosszabbított nyitott idővel. Alkalmas kül- és beltérben, teraszokra, csempét csempére történő ragasztáshoz, beltéri kent szigetelésekre, padlófűtéshez.

A már korábban megismert és kedvelt C2TE S1 minősítésű Murexin KGF 65 Totál flexragasztó és a Murexin KWF 61 fehér flexragasztó most már porzáscsökkentett kivitelben is elérhető.

Murexin KL 5 Flexragasztó (C2TE S1), mely poralakú, élelmiszerbarát, rendkívül kiadós (+20%), magas fagyállóságú, hőtároló képességű, különösen könnyű, nem éghető, víztaszító, hidraulikus kötésű flexragasztó különleges tulajdonságokkal. Kül- és beltérben alkalmazható minden típusú kerámiaburkolatok és természetes kövek ragasztásához, valamint falon és padlón történő kiegyenlítéséhez.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

Murexin X-Bond MS-K88 Expressz ragasztó, mely csúcsminőségű, elasztikus, egykomponensű ragasztó az új fejlesztésű MS technológiával. A termék víz-, oldószer-, szilikon-, izocianát- és halogénmentes, UV- és időjárásálló, valamint átfesthető. X-Bond MS-K88 Expressz ragasztó tartósan elasztikus, csökkenti a nyíróerőket és az alapfelületre ható erőket. Nagyon emisszószegény EC1 és semleges szagú. Az erősen tapadó szigetelő- és ragasztóanyag univerzálisan alkalmazható a szívó, valamint sima, glettelt nem szívó felületeken. Kül- és beltérben is alkalmazható.

Murexin Epoxi Fugacsillámpor, mely kiemeli a fugát a csempe mellett és hangsúlyosabbá teszi a fuga kinézetét. A fugacsillámpor (arany és ezüst színekben) bekeverésekor az FMY 90 Epoxi fugázóba létrejön egy csillogó effektus.

Új segédanyagok hidegburkoláshoz

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog