2011. augusztus 29.

Gyorsan kivitelezhető, könnyű és stabil aljzatrendszer

Gyorsan kivitelezhető, könnyű és stabil aljzatrendszer

Amennyiben felújításokkor, emeletráépítésekkor nem megfelelő a födémszerkezet statikai állapota, ráadásul szoros a kivitelezési határidő is, jó megoldást kínál az Uzin: az új Turbolight aljzatrendszer egyesíti magában a magas belső szilárdságot, a gyors kivitelezhetőséget, a hő- és hangszigetelési képességet és a kis súlyt.

A kötött vagy úsztatott aljzatként is elkészíthető Turbolight rendszerrel kialakítható rétegvastagság 8–300 mm-ig terjed, a jellemzően javasolt átlagos rétegvastagság 30 mm – mindez 2-3 nap után megkezdhető burkolhatósággal, kis felületi terheléssel, könnyű és gyors kivitelezhetőséggel kombinálva.

 

Gyorsan kivitelezhető, könnyű és stabil aljzatrendszer

 

A rendszer első eleme az Uzin NC 194 Turbo könnyített gyorsesztrich, mely lényegében könnyítőadalékkal bekevert előre gyártott, felhasználásra kész gyorsesztrich, mindössze vízzel kell keverni és felhordani az aljzatra.

 

Gyorsan kivitelezhető, könnyű és stabil aljzatrendszer

 

A könnyített esztrich megfelelő vastagságban történő felhordását követően az Uzin RR 201 felújítófilc terítendő az esztrich felületére. Ez a különleges termék a vízben oldódó hordozóanyagának feloldódását követően strukturált erősítő szálrendszert képezve „úszik” a rákövetkező aljzatkiegyenlítő réteg belsejébe, ezzel adva kellő szilárdságot a kiegyenlítésnek, hogy a könnyített esztrichen is megfelelően erős, teherbíró felületet képezzen.

 

Gyorsan kivitelezhető, könnyű és stabil aljzatrendszer

 

Aljzatkiegyenlítőként bármelyik, az adott feladatnak megfelelő szilárdságú Uzin-termék használható, így például az Uzin NC 174 NEW vagy az Uzin NC 195 aljzatkiegyenlítők. Az elkészített felületre a száradási idők (gyorsesztrichnél 24–48 óra, kiegyenlítőknél általában 24 óra) kivárását követően ragasztható a kívánt burkolat, ami lehet akár szőnyeg, PVC, egyéb rugalmas burkolat, parketta, műgyanta vagy hidegburkolat is.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog