2011. szeptember 14.

Legyen ragasztott üvegezés minden fej feletti tetőtéri ablakban! [+VIDEO]

Legyen ragasztott üvegezés minden fej feletti tetőtéri ablakban! [+VIDEO]

Tetőtéri ablakok esetében ma már a külső edzett üvegréteg „alapfelszereltség”, amely ellenáll akár a legerősebb jégesőnek is, vagy biztonsági besorolása alapján még az illetéktelen behatolást is képes megakadályozni (bár a tetőtéri ablakokon keresztül történő betöréseknek elenyésző a száma).

A Velux Cégcsoport arra is hangsúlyt helyezett üvegválasztékának fejlesztésekor, hogy olyan megoldást is kínáljon, ahol a belső üvegréteg is maximális biztonságot nyújt a tetőtérben tartózkodóknak váratlan törések esetén.

A kívül edzett, belül float (úsztatott) üvegrétegrendhez képest az „univerzális” fantázianevű Velux ragasztott üvegezésnek csekély a felára, azonban a nyugodt éjszakákért vagy a gyermekeink testi épségéért semmi sem lehet drága. Főként gyerekszobákban fordul elő, hogy játék közben az ablaküveg esetleg kitörik. Ekkor az üvegcserepek a gyerekek fejére, a szoba berendezési tárgyaira hullanak, amelynek vitathatatlanul magas a sérülési rizikófaktora. A ragasztott üvegezésnél ilyen nem fordulhat elő. Töréskor – a gépkocsik szélvédőjéhez hasonlóan – a belső üvegréteg nem hullik darabjaira, az üvegcserepek a szerkezetben lévő PVB-fóliarétegekhez tapadnak, és egyben maradnak.

A gyerekszobák mellett a fentiek miatt, a ragasztott üveg használata minden olyan helyiségre javasolt, ahol emberek alszanak, játszanak vagy dolgoznak, és lehetséges, hogy az ablak éppen a fejük felett helyezkedik el.

A Velux univerzális üvegezés a biztonság mellett további, komfortnövelő tulajdonságokkal is bír. Külső üvegfelületén könnyen tisztuló, úgynevezett easy-to-clean bevonat található, mely az öntisztuló üvegek jellemzőivel bír: egyáltalán nem, vagy csak ritkán kell a külső üveget tisztítani, és eső esetén is jobb az átlátás az üvegen. Hangszigetelő-képessége az átlagosnál fokozottabb mértékű. 35 db léghanggátlással az üvegezés kint rekeszti az utca zaját, és egy forgalmas út menti zajos környezetben is nyugalmat biztosít minden napszakban. Az univerzális üvegezésben a kiváló hőszigetelő-képesség a szoláris hőnyereség hasznosító-képességgel párosul. Az ilyen üvegezéssel felszerelt tetőtéri ablak olyan tetőterekbe jó választás, ahol a lakók számára kiemelten fontos télen a passzív napenergia hasznosítása, ugyanakkor elvárás a fűtési időszakban a kiváló hőszigetelő képesség.

Az már csak hab a tortán, hogy a napfény UV-sugarainak mindössze 5%-a halad át az üvegen, védve a berendezési tárgyakat a fakulástól.

Legyen ragasztott üvegezés minden fej feletti tetőtéri ablakban!

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog