filmszemle

2011. szeptember 20.

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

Míg tőlünk nyugatra az útépítések és egyéb infrastrukturális beruházások természetes velejárója a zajvédő falak telepítése, addig ma Magyarországon alig található olyan település, ahol a lakosság nyugalmát ilyen speciális és esztétikailag is szép elemekkel védik a megnövekedett forgalom okozta zajártalmaktól.

Ezen szeretne változatni Magyarország meghatározó építőanyag-gyártó cége, a Leier: összekötve a környezettudatos építkezést, a hatékonyságot és a lakosság igényeire való odafigyelést, javasolja és szorgalmazza, hogy a régi, elavult zajvédő falak helyett korszerű, modern elemek óvják a lakosságot a közlekedő járművek zaj- és légszennyezésétől.

 

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

Korszerűtlen zajvédő falak

 

A Leier Durisol zajvédő falrendszerek projektre szabottan tervezhetők, színes, változatos felületükkel üde színfoltok a városképben. Egyedi szerkezeti megoldásukkal könnyen mozgathatók, illetve rögzíthetők a teherhordó vázakban, meggátolják a nemkívánatos zajok terjedését. Az eddigi standard értékeken (8 dB) túl, egyedülállóan magas, 13, illetve 17 dB nagyságú zajszintet is képesek elnyelni, jelentősen csökkentve a lakókörnyezetet terhelő zajártalmat. A Leier Durisol zajvédő falak légáteresztők, felújításra nem szorulnak, ellenállnak a különböző időjárási viszontagságoknak, az UV-sugárzásnak és a fagynak.

 

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

 

A Durisol fabeton előállítása a 21. századi igényekhez igazodik: az alapanyag kinyerése és gyártása környezetvédelmi szempontból jelenleg a legkorszerűbbnek mondható, hiszen fa melléktermékeket hasznosít. A termék hőkezelést nem igényel, így előállítása minimális energiát kíván és nem jár légköri hőszennyeződéssel. A csekély térfogatsúly miatt az építőblokk szállítása során harmadára csökkenthető a közúti súlyterhelés, és környezetszennyező csomagolóanyagokra sincs szükség.

 

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

 

Jelenleg a Leier Durisol zajárnyékoló falrendszer a legkorszerűbb termékcsalád a hazai piacon – az Intelligens épülettől az aktívházig konferencia résztvevői ezen újdonsággal is megismerkedhetnek, a Leier szakemberei mintatermékekkel is várják az érdeklődőket.

 

Zajárnyékoló falrendszer fabetonból

 

Bővebb információ: www.leier.hu

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog