filmszemle

2011. szeptember 30.

Új technológia padlóburkolatok fektetéséhez

Új technológia padlóburkolatok fektetéséhez

Újabb praktikus termék az Uzintól: a szabadalmaztatott SwitchTec Sigan burkolatragasztó speciális, mikroperforációval ellátott kétoldalas „ragasztófilm”, mellyel új PVC, CV, textil- és szőnyegburkolatok fektethetők rendkívül egyszerűen és gyorsan. Az öntapadó ragasztófólia különböző aljzatfelületekhez alkalmazható típusban kapható.

A nagy teljesítményű, rugalmas burkolat (PVC, CV, textil, szőnyeg) ragasztón akrilbázisú ragasztóanyag található, mely az egészséges beltéri levegőminőség érdekében nagyon alacsony károsanyagkibocsátású (Emicode EC 1 Plus).

A 75 cmx25 m-es tekercsekben kapható ragasztó összeragadását a felső oldalán elhelyezett speciális papírréteg akadályozza meg, amit a tekercs aljzatra fektetése után el kell távolítani. Az egyenletes, légbuborékoktól mentes burkolattapadás a ragasztóanyagban lévő, a levegőkivezetésről, szellőzésről gondoskodó, szabadalmaztatott mikroperforációnak köszönhető. A fektetett burkolat azonnal járható, illetve teljes mértékben terhelhető, használatba vehető.

 

Új technológia padlóburkolatok fektetéséhez Új technológia padlóburkolatok fektetéséhez

 

A rendszer alkalmazásával a felújítás alatt gyakorlatilag folyamatosan használható marad a helyiség, a kivitelezés jelentősen rövidebb időt vesz igénybe, és teljesen kiküszöbölhető a hagyományos technológiájú aljzatfelújítási munkálatokkal járó zaj, piszok és por, illetve szagok. Mindez különösen előnyös lehet például üzletekben vagy szállodákban, ahol akár egyetlen napra való bezárás is számottevő bevételkiesést okozhat. A száraz Switch-Tec burkolatragasztási technológia további előnye, hogy a későbbiekben könnyedén, maradványok nélkül eltávolítható a fektetett burkolat a ragasztófilmmel együtt az aljzatról, így a jövőbeli burkolatcsere is sokkal könnyebb, gyorsabb és tisztábban elvégezhető lesz.

 

A SwitchTec Sigan típusai az aljzat szerint:
• Sigan 1: kiegyenlített nedvszívó aljzatokra (kalcium-szulfát esztrich, simított cementesztrich, faforgács lap, farost lap, magnezitesztrich, kezeletlen felületű faaljzatok), nem nedvszívó aljzatokra (alumínium- és más fémfelületek);
• Sigan 2: meglévő rugalmas burkolatokra;
• Sigan 3: meglévő kerámiaburkolatra, parkettára és laminált padlóra.

A Sigan 1 termék megfelelő tapadása érdekében nedvszívó felületeken használni kell a termékrendszer alapozóját (Planus), ami a leragasztott burkolat későbbi maradványmentes eltávolíthatóságát is segíti (sőt a ragasztófilm eltávolítása után az alapozó csiszolás nélkül újra burkolható, felületére közvetlenül felhordhatók aljzatkiegyenlítők, illetve diszperziós ragasztók). A SwitchTec technológiával fektetett burkolat a hagyományos anyagokkal rögzített burkolatokhoz hasonlóan takarítható, akár gépi szórófejes tisztítással is. Lágyítószerek nem károsítják, és amennyiben a burkolat és az aljzat is alkalmas erre, görgős székekkel, kézi árumozgató békával és targoncaforgalommal is terhelhető, illetve padlófűtéshez is alkalmazható.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog