2014. február 27.

2446 Ft/óra a 2014. évi minimális rezsióradíj az építőiparban

2446 Ft/óra a 2014. évi minimális rezsióradíj az építőiparban

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöksége elfogadta a 2014 évi építőipari minimális rezsióradíj értékét 2446Ft/óra értékben. Az ÉVOSZ az Ágazati Párbeszéd Bizottság útján kéri fel a Belügyminisztert, hogy a jogszabály által biztosított hatáskörében eljárva, hirdesse ki az új értéket. 

A 2013. évi 2383Ft/óra minimális rezsióradíj emelkedését 2446Ft/óra értékre alapvetően a garantált bérminimum változása, a banki és biztosítási költségek jelentős emelkedése, valamint az ügyviteli költségek növekedése okozza – olvasható az ÉVOSZ közleményében, melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttattak.

Az építőipari minimális rezsióradíj számítása az ágazatban jogszerűen működő vállalkozások 2013. évi mérlegadatai minimális értékeinek alapján történt – írja a szakszövetség közleménye, és hozzáteszi: A közbeszerzési piacon az ajánlatkérő kockázatos ajánlati ár esetén köteles a mindenkori minimális rezsióradíjhoz mérni az ajánlatot adó cégek rezsióradíjait, és ez alapján is értékelni az ajánlatokat. A magánmegrendelői piacon iránymutató az építőipari minimális rezsióradíj értéke. 



Az aránytalanul alacsony árajánlat szabályait 2013-ban vezették be. Ehhez kapcsolódóan az Építésijog.hu oldalon érdemes elolvasni a bevezetéssel kapcsolatos információkat.

A honlapról letölthetünk egy tanulmányt is, amelynek célja, hogy feltárja a minimális rezsióradíj alkalmazásának pozitív és negatív hozadékait az építés tárgyban kiírt közbeszerzések vonatkozásában és a piaci szereplők várható magatartását is elemzi.

hírlevél-feliratkozás

épjog