2010. január 15.

Tetősíkba simuló napkollektorok

Tetősíkba simuló napkollektorok

A tetőszerkezetbe építhető, a Fakro ablakokkal sorolható, illetve egyesével vagy vízszintesen sorolható kivitelben készülő Fakro napkollektorok vízmelegítésre és fűtésrásegítésre egyaránt alkalmazhatók.

A tetősíkba integrált burkolókeretnek köszönhetően a tető szerkezetébe tökéletesen illeszkedő kollektorok kétféle típusban kaphatók: az SKW kollektorok Fakro ablakokkal sorolhatók, az SKC napkollektorok pedig egyesével vagy vízszintesen sorolva építhetők be.

SKW napkollektorok

A Fakro tetőtéri ablakokkal bármilyen konfigurációban sorolva beépíthető SKW napkollektorok erős és tartós burkolata alumíniumprofilból készül. Az edzett prizmaüveg nagyfokú áteresztőképességgel rendelkezik: a napsugarak 91 százalékát engedi át. A kollektorok beépítéséhez a Fakro ablakok hagyományos burkolókeretei szolgálnak, melyek garantálják a tetőfedéssel történő víz- és légzáró összeépítést. A napkollektorok a tetőlécekre csavarozással, szabadalmaztatott szerelővasak segítségével rögzíthetők. A szerelővasak beépítés közben elcsúsztatással igazíthatók a tetőlécek távolságához. A kollektor komplett napenergia-rendszerrel együtt is kapható, ezek összekapcsolása a panel felső részén található 2 darab 3/4” csatlakozóval történik.

A 15–90° dőlésszögű tetőkbe építhető SKW kollektorok 114x140, illetve 114x206 cm-es méretben, 1,36, illetve 2,08 m2-es abszorpciós felülettel készülnek.

Tetősíkba simuló napkollektorok

SKC napkollektorok

Az SKC napkollektorok a tetősíkba integrált különleges burkolókereteknek köszönhetően sorolva is beépíthetők, ahol a panelek közötti távolság mindössze 3 mm. Az így kapott egyöntetű felület tökéletesen illeszkedik az alkalmazott tetőfedő anyaghoz. Az SKC napkollektorok csak vízszintes sorolásban építhetők be, kollektor-kollektor párosításban. Az SKC kollektorok 30–90° dőlésszögű tetőkhöz használhatók.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog