2009. október 19.

Időtálló, forma- és színtartó betoncserép tetőfedési rendszer

Időtálló, forma- és színtartó betoncserép tetőfedési rendszer

A betoncserépfedés napjainkban az egyik legelterjedtebb tetőfedési technika; a Leier tetőfedő rendszer alkalmazásával tartós, változatos megjelenésű, korszerű tetőfedés hozható létre.

A beton alapanyag számos előnyös tulajdonságát kihasználva a betoncserepekből a védelmi funkciókon túlmenően esztétikai szempontból is kedvező tetőfedés alakítható ki. A Leier rendszerhez kétféle betoncseréptípus tartozik: az izgalmas forma- és színvilágú, mediterrán típusú épületek és tetők stílusának megfelelő fedésképű Toscana betoncserepek, valamint az elsősorban alpesi stílusú tetők fedéséhez javasolt Veneto betoncserepek.

Időtálló, forma- és színtartó betoncserép tetőfedési rendszer

A Leier betoncserepek osztályozott kvarchomokból, nagy szilárdságú portlandcementből és vasoxid alapú színezőanyagok arányos keverékéből készülnek. A komplett tetőrendszerek kialakítására lehetőséget nyújtó termékeket folyamatosan ellenőrzött, zárt technológiai láncú gépsorokon sajtolva gyártják, garantálva a különleges tartósságot.

A széles színválasztékban kapható Toscana és Veneto betoncserepek számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek különösen kedvezővé teszik alkalmazásukat.

Időtálló, forma- és színtartó betoncserép tetőfedési rendszerIdőtálló, forma- és színtartó betoncserép tetőfedési rendszer

A Leier betoncserepek előnyei

• Természetes alapanyagokból (víz, homok, kő és vasoxid alapú színezőanyagok arányos keverékéből) készülnek.

• Rendkívül ellenállóak. A héjazat nagy szilárdsága és kellő súlya még szélsőséges időjárási viszonyok (szél, zivatar, jégeső vagy hóvihar) esetén is megvédi a tetőt az elemek pusztításától. A betoncserepek kétszeres felületvédelemmel ellátva készülnek, ami megakadályozza a mohásodást, a szennyeződések lerakódását, és fokozott védelmet nyújt a rendkívüli környezeti hatásokkal szemben.

• Vízzáróságuk és fagyállóságuk kiváló. A gyártástechnológiából adódóan a Leier betoncserepek vízfelvétele nagyon alacsony, ezáltal teljesen fagyállóak. Az alapanyag tömörsége miatt elvezeti a csapadékot, és a nedvesség nem hatol a pórusokba. A vízzáróságot növeli a cserepek kétszeres, víztaszító felületkezelése.

• Formatartóak. A Leier betoncserepek speciális gyártástechnológiája nagy méretpontosságú elemek gyártását teszi lehetővé. A nem vetemedő cserepek tökéletesen illeszkednek egymáshoz, ami esőbiztos fedést eredményez.

• Színtartók és UV-állók, amit az alapanyagba kevert vasoxid alapú festék, illetve a kétszeres felületvédelem garantál. A színében teljes anyagában homogén cserép évtizedeken keresztül megőrzi eredeti színét.

• Komplett tetőfedési rendszer. A Leier betoncserepek, valamint az azokhoz színben harmonizáló tetőtartozékok és kiegészítő elemek komplett rendszert alkotnak, ami a tetőt funkciójában és esztétikájában is kimagasló értékűvé emeli.

• Tartósak és hosszú élettartamúak. A Leier betoncserepek szilárdsága az idő előrehaladtával folyamatosan növekszik. A Leier betoncserepekre vállalt írásos garancia 35 év.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog