2009. október 25.

Vonalra- és pontralejtő hőszigetelő elemek

Vonalra- és pontralejtő hőszigetelő elemek

A Rockwool Rockfall speciális, lejtésben vágott vonalralejtő elemeinek segítségével tökéletesen megoldható a tetőszakaszok vápavonalra lejtése.

Lejtésmentes tető nem készíthető. A tetőfelületnek – szerkezeti kialakítástól és használati funkciótól függően – pontra vagy vonalra lejtéssel kell készülni. A megfelelő lejtéskialakítás a működőképesség szempontjából alapvető fontosságú. A különböző lejtésű tetősíkok összemetsződéseinél kialakuló hajlatoknak és vápáknak rendelkezni kell a megfelelő lejtéssel, illetve biztosítani kell az összefolyókhoz vezető pontralejtést a követelményeknek megfelelően.

Vonalra- és pontralejtő hőszigetelő elemek

A Rockwool Rockfall speciális, lejtésben vágott vonalralejtő elemeinek segítségével tökéletesen megoldható a tetőszakaszok vonalralejtése (vápavonalra lejtése). A Rockfall attikaék (jégék) megfelelő, egyenletes átmenetet biztosít a vízszigetelés számára a tetőszerkezet vízszintes és a felépítmények (például felülvilágító, szellőzőaknák, attikafal) függőleges szerkezetei között.

A műgyanta kötésű, teljes keretmetszetében víztaszító, tűzálló, két irányban lejtésben vágott Rockfall pontralejtő elemek használatával megoldható a lejtéssel ellátott tetők gyors csapadékvíz elvezetése az összefolyók felé.

A Rockwool kőzetgyapot tulajdonságai:

• kiváló hőszigetelő;

• nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, megakadályozza a tűzterjedést;

• nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő;

• teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező;

• nem zsugorodik, hőtágulása nincs;

• az egészségre nem káros (magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül).

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog