2010. március 08.

Hajlított üvegezésű télikertek

Hajlított üvegezésű télikertek

Az egyedi, íves tetőszerkezetű Ultraframe télikertek hőhídmentes alumínium, illetve igény esetén rétegragasztott fa tartószerkezettel készülnek, és – garantálva a beázás elleni védelmet – háromlépcsős vízzárással rendelkeznek.

Az üvegszerkezet az üveglapok közé helyezett, a sarkoknál hajlított kivitelű rozsdamentes acél távtartóval készül. A rozsdamentes acél hővezetése kilencede az alumíniuménak, így jobb a hőszigetelő képessége, ennek következtében csökken a páralecsapódás mértéke az üveg szélén. Az üvegszerkezet összeillesztése argonnal töltött kamrában történik, ami garantálja a két üveglap közötti argongáz-töltöttséget.

A Four Seasons által szabadalmaztatott MC2 Wonderglass hőszigetelő üvegek kitűnően gátolják a túlmelegedést, gondoskodnak a vakításvédelemről, és mégis majdnem színtelenek. E speciális üvegek használatával nincs szükség külső árnyékolók alkalmazására (a Conservaglass Plus üvegek sugárzásátbocsátó képessége: g=0,15), és a légkondicionáló berendezéseket is sokkal ritkábban kell használni. A Four Seasons az általa gyártott üvegszerkezetekre húsz év garanciát vállal. (Ez a szokásos garancia négyszerese.)

Hajlított üvegezésű télikertek

A balesetveszély csökkentése érdekében az üvegszerkezet mindkét üvegrétege edzett, ebből adódóan jóval nehezebb betörni, esetleges törésekor pedig szilánkmentesen hullik darabokra. A tetőszerkezet belső üvegrétege természetesen ragasztott biztonsági üvegből készül.

A télikertekhez csak öntisztuló üvegeket alkalmaznak, melyek külső felületén nehezebben tapad meg a szennyeződés, illetve a szennyezőelemek a napsugárzás hatására fellazulnak, így az eső könnyedén eltávolítja azokat. Az üveg külső felületének speciális bevonatán a vízcseppek elterülnek, ezért kevesebb vízcsepp képződésével, illetve gyorsabban szárad. Ennek köszönhetően a felület tisztítása is sokkal könnyebb, mint az átlagos üvegeké.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog