2009. december 02.

ÖKO-pályázatok, most már kéményfelújításra is

ÖKO-pályázatok, most már kéményfelújításra is

Ötmilliárd forint jut a 2010. évi költségvetésben az ÖKO-programra, amelyben új elemként kéményfelújításra is lehet pályázni. Továbbra is nyerhető támogatás lakások belső fűtésének korszerűsítésére, valamint közüzemi mérőórák felszereltetésére.

A 2010-es pályázati időszak 2009. december 1-től 2010. május 31-ig tart, de – az önkormányzati miniszter sajtónyilatkozata szerint – folyamatos lesz a pályázatok elbírálása, így a lakások már ezen időszak alatt megvalósíthatják a fejlesztéseket.

Az ÖKO-program program célja, hogy megszüntesse a túlzott energiafelhasználást és a magas fűtési költségeket, amelyek a lakóépületek rossz hőtechnikai jellemzői és önálló mérő és szabályozó technikák hiánya miatt következik be. A lakások belső fűtésének korszerűsítésére 77 ezer forint adható támogatásként 50 százalékos támogatási intenzitással, míg kéményfelújításra 80 ezer forintot kaphatnak a lakások 40 százalékos támogatási intenzitás mellett. A 2009-es pályázati évben 1408 pályázat érkezett az ÖKO-programra, amelyre összesen 5,5 milliárd forintot fordított az önkormányzati minisztérium.

(Forrás: MTI, magyarorszag.hu)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog