2010. február 11.

Megalakult a Burkolástechnika Egyesület

Megalakult a Burkolástechnika Egyesület

A tíz alapító taggal alakult szervezet kiadványaival, ismertetőivel szeretné elősegíteni a burkolatokkal kapcsolatos ismeretek terjesztését, illetve felfrissítését.

A szervezet céljai közé tartozik továbbá olyan – megfelelő referenciákkal bíró, megbízható, képzett – burkoló szakemberek toborzása és képzése, akik hosszú távon is képesek magas színvonalú kivitelezési munkák végzésére.

Tervezik még a magyar előírások, szabványok rövid ismertetését, kiküldését hírlevelek formájában: rövid, kb. egy oldalas tájékoztató anyagokat az MSZ 803-as sorozatról. Ezekben az adott szabvány neve, száma és a benne foglalt alapvető követelmények lesznek felsorolva. Terveznek egy összesített anyagot (táblázatot vagy grafikont) is, a burkolattípusok méret- és síkpontossági tűréseiről.

Ezen kívül várható rövid tájékoztató anyagok összeállítása, első lépésben a melegburkoló anyagokról és a melegburkolatokról, illetve az ESD és csúszásgátló burkolatokról (a linóleum, PVC, ESD és csúszásgátló ismertetők már elkészültek) − ezek főleg a beruházóknak és tervezőknek fontosak.

Az egyesület elnöke: Brassnyó László (laszlo.brassnyo[kukac]starkingnet.hu)

Postacím: 1301 Budapest, Postafiók 67

 

hírlevél-feliratkozás

épjog