2010. március 03.

Mivel lehet tönkretenni egy homlokzat minőségét?

Mivel lehet tönkretenni egy homlokzat minőségét?

Kevesen tudják, hogy egy utólagos homlokzati hőszigetelés az épület akusztikáját le is ronthatja, hogy milyen sokféle transzparens homlokzati kialakítást alkalmaznak szerte Európában, hogy mik a nyílászárók homlokzati síkkoordinációjának buktatói, vagy az új energetikai tervezés tanulságai. Mindezekről szó lesz a márciusi 25-i Építész Tervezői Napon.

Dr. habil Becker Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, a BME Épületszerkezettani Tanszék tanszékvezetője a Transzparens külső falak című előadásában az egyszerű üvegfalakon túl kitekintést fog adni olyan Európában jól, nálunk kevésbé ismert megoldásokra, mint például a két szint magas kopilitüveg-falak korszerű megoldásai, vagy a transzparens hőszigetelések.

Dr. Fülöp Zsuzsanna egyetemi docens az Energetikai tanúsítás tapasztalatai című előadásában összefoglalja mindazokat a tapasztalatokat, amik tervezők és a kivitelezésben közreműködők számára is hasznosak lehetnek, és amiket a nemrég megindult tanúsítási folyamat tapasztalataiból sikerült leszűrni.

Pataky Rita egyetemi adjunktus azt mutatja be, milyen gondokkal járhat a nyílászárók síkjának megválasztása a homlokzati síkhoz képest, és hogy ezt a kérdéskört hogyan befolyásolja a sík megválasztása, a burkolat, az árnyékoló fajtája és működése, illetve az esetleges terasz, loggia. Előadásának címe: Nyílászárók síkkoordinációs kérdései.

Dr. habil Reis Frigyes, a BME Épületakusztikai Labor vezetője és Mesterházy Beáta tanszéki mérnök, okleveles építészmérnök Hangszigetelés – hőszigetelés, külső oldali burkolatokkal című közös előadásukban akusztikai szempontból elemzik a különböző homlokzatburkolatokat, hőszigetelési megoldásokat.

Mivel lehet tönkretenni egy homlokzat minőségét?

A 2010. március 25-én Budapesten, a Bara Hotel konferenciatermében megrendezett szakmai napon ezen kívül még 11 rövid, húsz perces előadást tartanak professzionális építőipari gyártók, forgalmazók alkalmazástechnikusai.

 

A 2 továbbképzési pontos továbbképzésre itt lehet jelentkezni.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog