2010. április 09.

Könyv az építkezőknek az előkészítő munkákról

Könyv az építkezőknek az előkészítő munkákról

Az olvasmányos, színes kiadvány az olvasót a házépítés előkészítési folyamatán végigvezetve többek között olyan fontos témaköröket tárgyal, mint a megfelelő telek és kivitelező kiválasztása, a költségvetés megtervezése, vagy az energiatakarékosság kérdése.

A Construmára jelenik meg az Építem a házam című könyvsorozat első kötete, amely az építkezés azon részében nyújt segítséget, amelyre az építkezők indokolatlanul kevés időt és energiát szánnak. Ez az építkezés előkészítő szakasza.

Könyv az építkezőknek az előkészítő munkákrólTévhit, hogy az építkezés az első kapavágással kezdődik. Számtalan tanulságos történetet tudna bárki idézni, amely az építkezés viszontagságait taglalja – nem kimondottan pozitív élményeket. Mindez elkerülhető, de legalábbis a költséges és kompromisszumokkal teli döntések kockázata csökkenthető az építkezés körültekintő előkészítésével. Ugyanakkor az építkezők döntő többségének egy családi ház megépítése életre szóló, akár összességében több tízmilló forintos döntések folyamata, amely döntéseket sokan kevés és nem kellően megalapozott információk alapján hoznak meg.

A sokéves építőipari tapasztalattal rendelkező szerzőpáros ezeket az információkat foglalja össze könyvében. A jelenleg független tanácsadóként és coachként dolgozó Bodnár György szakmai tapasztalatát többek között a Wienerberger Téglaipari Zrt. kereskedelmi igazgatójaként és a Nikecell Kft. ügyvezető igazgatójaként szerezte. Tóth Balázs az egyik legnagyobb magyar építőanyag-gyártó cég munkatársaként hosszú évek óta az építőipar és az építésztársadalom meghatározó alakja, rendszeresen publikál és tart országszerte előadásokat.

A három kötetesre tervezett könyvsorozatnak már az első, az építkezés előkészítő szakaszával foglalkozó kötete is hiánypótló. Az olvasmányos, színes kötet az olvasót a házépítés előkészítési folyamatán végigvezetve többek között olyan fontos témaköröket tárgyal, mint a megfelelő telek és kivitelező kiválasztása, a költségvetés megtervezése, vagy az energiatakarékosság kérdése. A kezdetektől veszi végig a házépítést, így például azt a kérdést is segít megválaszolni, hogy valóban családi házra van-e szüksége az olvasónak.

A döntési segédleteket is tartalmazó, táblázatokkal, ábrákkal gazdagon illusztrált kiadvány a legfontosabb alapfogalmakkal megismertetve segít eligazodni az információk dzsungelében. A könyvsorozat az építkezést tervező számára pénz- és időmegtakarítást hozhat, ezért megvásárlása az első megtérülő befektetés lehet egy családi ház építése során.

A könyv itt megrendelhető: http://www.hazepites-tervezes.hu/epitemahazam

 

hírlevél-feliratkozás

épjog