2010. augusztus 03.

Építőmánia 2010 - Épületrekonstrukciók könnyűszerkezetek alkalmazásával

Építőmánia 2010 - Épületrekonstrukciók könnyűszerkezetek alkalmazásával

A könnyűszerkezetes felújítások és hőszigetelések legújabb módszereinek, anyagainak bemutatása és a magyar építészeti szemléletet átformálása céljából fogott össze négy építőipari vállalat. Az Építőmánia című konferenciára olyan szakembereket várnak, akik nyitottak az új módszerek iránt.

A rendezvénysorozatról a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény a következőket írja:

„Az építőipari válságból való kilábalást a szakma helyzetének elemzői - többek között - a felújítások számának megnövekedésétől remélik. Bővítenek, renoválnak magánépíttetők, és egész városrészek revitalizációját tervezik önkormányzatok. A régi épületek felújítása sokszor a legmodernebb építészeti technológiák alkalmazását teszi szükségessé.

Tekintettel kell lenni a több évtizedes falazat víztelenítésére, új födém kialakításakor a teherbíró képességére, a tűzbiztos hőszigetelések felszerelhetőségére, a páramentesítésre és vízszigetelésre. Többek között az ilyen problematikus feladatok hatékony és gazdaságos megoldására kínál anyagokat és technológiákat az MMK, a MÉK és a TSZVSZ által is akkreditált Építőmánia 2010 konferenciasorozat, amelyet szeptember 9-21. között öt nagy, vidéki városban (Győr, Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc) rendeznek.

Különösen időszerűek ezek a kérdések, amikor az elkövetkező időszakban milliárdos nagyságrendben kell megkezdődniük az árvíz sújtotta települések újjáépítésének. Ha ezeket a renovációs munkákat átgondolt koncepciók alapján végzik, természetes lesz, hogy nem az elavult konstrukciók újrateremtése történik meg, hanem a napjaink követelményeinek megfelelő, energiatakarékos, biztonságos és korszerű épületek születnek újjá.

Ehhez azonban elengedhetetlen a tervezők és a kivitelezők számára az ismeretanyaguk fejlesztése, hiszen az elmúlt fél évtizedben számtalan új könnyűszerkezetes technológia és szigetelési rendszer vált elérhetővé Magyarországon.

Erre teremt lehetőséget az Építőmánia 2010, a könnyűszerkezetes felújítások és szigetelési megoldások konferenciája, ahol a legnevesebb hazai szakértők – többek között dr. Tóth Elek levezető elnök - előadásában hallhatnak olyan témákról, mint a kockázatmentes hőszigetelési eljárások, a könnyűszerkezetes megoldások tető és homlokzat felújítására, a lapostetők hő-, pára- és vízszigetelése, az épület felújítások tűzvédelmi tapasztalatai vagy az acélprofilok teherbírása. A résztvevők megismerkedhetnek a felújítás tervezését szolgáló legújabb szoftverekkel is. Elméleti áttekintést adnak a hallgatóság számára dr. Dunai László és dr. Ádány Sándor, egyetemi előadók, a praktikus megoldásokat pedig az OKF tűzvédelmi szakértői, továbbá Horváth Sándor és Pataky Rita ismertetik.

A konferencia szakmai főtámogatója a Műszaki Egyetem Magasépítési Tanszéke, további szakmai támogatók TSZVSZ (Magyar Tűzvédelmi Szövetség), ÉMSZ (Tetőfedők és Bádogosok Szövetsége) és az MKE (Magyar Könnyűszerkezetes Egyesület). A rendezvény médiatámogatói között szerepel a Metszet építész-folyóirat is.

További információ és regisztráció a www.epitomania.hu oldalon és a szervező gyártók weboldalán, telefonos elérhetőségein.

 

Szervező vállalatok:

• Lindab

• ROCKWOOL

• R.W. Bautech

• Éptár

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás