2010. augusztus 12.

Passzívház-szakkiállítás Stuttgartban

Passzívház-szakkiállítás Stuttgartban

A CEP (Clean Energy & Passivehouse) nemzetközi kiállítást és konferenciát 2011. február 10. és 12. között rendezik a stuttgarti vásárvárosban. A negyedszer megtartott rendezvény a passzívházak témakörében immár Európa legjelentősebb eseményei közé tartozik.

Mint a szervezők sajtóközleménye írja, a 2010-es hasonló eseményen 3 nap alatt 222 kiállító mutatta be innovatív termékeit és szolgáltatásait több mint 10 ezer látogatónak. A sikert követően a CEP 2011-ben további növekedést tervez. Először is a kiállítók egy második csarnokban is meglátogathatóak lesznek, ahol főként a bio- és fából nyert energia, valamint az erdészet témakörök lesznek megtalálhatók. A közlekedési eszközök, amelyek tavaly a rendezvény egyik látványosságának számítottak, 2011-ben is jelen lesznek. Emellett az e-közlekedés teljes palettája is megjelenik a megújuló energiából történő áramtermeléstől kezdve az infrastruktúrán át a hálózati integrációig.

2011-ben újdonságként szerepel a smart energy és ezen belül a smart building téma. Ezek a jövő piacának számítanak, és a kiállítói fórumon lehetőség lesz megismerkedni az ezekkel kapcsolatos termékekkel és megoldásokkal, mint például az épületautomatizáció, vezérlés, információlekérés stb.. Szintén újdonság az állás- és képzésbörze, amely Stuttgart környékére koncentrál. A Stuttgart környéki gazdasági támogatás felismerte az energiaszektorban rejlő munkaerő potenciált, és a „Job Wall” elnevezésű közös standon képviselteti magát.

A kiállítás keretein belül több szakmai konferenciát is rendeznek, amelyek közül kiemelkedik az „Energieeffiziente Stadt – Verkehr und Mobilität” című, amely bemutatja a városi közlekedést, és az innovatív közlekedési terveket is. Az építés és felújítás témában a „Passivhaus in der Praxis” és a „Plus-Energie-Haus” című konferenciákat tervezik. 2011-ben harmadik alkalommal kerül sor az „Internationale Symposium Solares und Erneuerbares Kühlen”, és ötödik alkalommal az „Internationale Anwenderkonferenz für Biomassevergasung” konferenciára. Ezen kívül számos ingyenes előadás meghallgatására lesz lehetőség, többek között a „Tag der Landwirtschaft” workshopon és egy pellet szemináriumon.

A konferenciákról és a kísérő rendezvényekről a www.cep-expo.de honlapon található további információ.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog