2010. augusztus 23.

Poliuretán keményhab hőszigetelés lépcsős és csaphornyos kialakítással

Poliuretán keményhab hőszigetelés lépcsős és csaphornyos kialakítással

A poliuretán zártcellás sejtszerkezete megakadályozza a nedvesség bejutását a táblákba, az élkialakítások pedig hőhidaktól mentes beépítést tesznek lehetővé. A lapok kimagasló szilárdsági jellemzőinek köszönhetően épületeink hőszigeteléséhez szinte mindenhol alkalmazhatók.

A sorozatos energiaválság és a környezet védelmének fontossága nagymértékben hozzájárult épületeink hőszigetelésének növekedéséhez. A elmúlt néhány évtized alatt a legtöbb ország hőtechnikai követelménye jelentősen megszigorodott, ezzel összhangban az alkalmazott hőszigetelőanyag-vastagság a többszörösére nőtt.

Ennek következménye, hogy mindinkább előtérbe kerülnek a jobb hőszigetelő képességgel rendelkező termékek, mint például a Bachl Kft. által gyártott poliuretán (PIR) keményhab tábla, mely a hagyományos hőszigetelő anyagoknál akár 40%-al kedvezőbb hőszigetelési értékekkel rendelkezik.

A poliuretán lapok többek között alufólia kasírozással (társított réteg) vannak ellátva, mely az egyébként is kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságot tovább javítja. A táblák élei lépcsős, vagy nútféderes (csaphornyos) kialakítással készülnek, így az elemek kapcsolódásánál sem kell hőhidak kialakításával számolnunk. A hőhidaknál nemcsak nagymennyiségű hő távozik, de itt a nedvesség lecsapódásával, penészesedéssel, vagyis épületkárok kialakulásával kell számolnunk. A poliuretán zártcellás sejtszerkezete megakadályozza a nedvesség bejutását a táblákba, a fenti élkialakítások pedig hőhidaktól mentes beépítést tesznek lehetővé.

A PIR lapok kimagasló szilárdsági jellemzőinek köszönhetően épületeink hőszigeteléséhez a pincétől a padlásig szinte mindenhol alkalmazhatók.

- Padlók, födémek esetében vékony méretben fektethető, könnyen lerakható és „szabható” ,valamint terhelhető (járható) megoldást kínálnak a poliuretán táblák.

- Lapostetőknél alkalmazva a termékeket stabil, összenyomódás nélküli, gyors, a nedvességnek ellenálló és évtizedeken át kiváló hőszigetelés érhető el.

Poliuretán keményhab hőszigetelés lépcsős és csaphornyos kialakítással

- Magastetőknél akár a hagyományos módon a szarufák közé is beszabhatók a lapok, de léteznek többrétegű speciális kasírozásokkal rendelkező elemek, melyek a fentiekben ismertetett kiváló tulajdonságoknak köszönhetően lehetővé teszik a szarufák feletti elhelyezést, mely vékony méretben is optimális hőszigetelés ad. A poliuretán táblákkal létrehozott szarufák feletti hőszigetelésnél a látszó faszerkezetek évtizedeken át tartó természetes, egyedi látványa társul a hőhídmentes, kimagasló műszaki és hőszigetelési paraméterekkel. A hőszigetelő táblákat a szarufákra fektetett deszkázatra, illetve akár közvetlenül a szarufákra kell felhelyezni. A hőszigetelő elemek megszakítások nélküli, összefüggő szigetelő sávot hoznak létre, mely mint egy hőburok veszi körül tetőnket. Az elemek többrétegű kasírozásokkal rendelkeznek (pl. alufólia vagy páraáteresztő üvegfátyol réteg), így mindig a tető egyedi adottságaihoz leginkább megfelelő elem választható a kínálatból. Minden magastetőhöz használatos tábla el van látva fóliaborítással, mellyel a felső oldali alátétfólia szerepét is betölti. A fóliák átlapolásai, illetve az azok mentén elhelyezett öntapadó csíkok garantálják a biztos vízelvezetést. A táblák rögzítéséhez speciális csavarok használatosak, melyek a táblák felső oldalára helyezett ellenlécen áthatolva a szarufába fúródva akadályozzák meg az elemek elmozdulását. A poliuretán (PIR) táblák kimagaslóan hosszú élettartamúak, így évtizedekre megoldott tetőnk hőszigetelése.

Poliuretán keményhab hőszigetelés lépcsős és csaphornyos kialakítással

A PIR táblák családi házak új építéséhez és felújításához egyaránt használhatók, továbbá csarnokok, ipari létesítmények egyszerű, gyors és megfelelő hővédelmet kínáló hőszigeteléséhez is alkalmasak.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog