2010. szeptember 20.

Melegebb falfelületek, kellemesebb téli lakóklíma

Melegebb falfelületek, kellemesebb téli lakóklíma

A Murexin Energy Saving System hőszigetelő rendszerek az úgynevezett „termoszeffektust” alkalmazzák: télen a szigetelés megakadályozza a drága meleg kiszökését, nyáron pedig megvédi a ház belső terét a túl erős felmelegedéstől.

Energy Saving System hőszigetelő rendszerek egyik fő előnye, hogy ősszel és télen „meleg” falakat biztosítanak. Minél magasabb a falfelület hőmérséklete, annál kellemesebb lesz a hőérzetünk a szobában. A „meleg” falak között az ember még akkor is jól érzi magát, ha a szoba hőmérséklete alacsonyabb – és emellett még a fűtéssel is spórol.

A szoba levegőhőmérséklete és a falfelület hőmérséklete közötti különbség döntő fontosságú, és nem szabad, hogy 3°C-nál nagyobb legyen (19-22°C közötti tartományban). Ezzel szorosan összefügg a tömör falazóanyagok hőtároló képessége, ami pl. éjszaka, megakadályozza a falfelület lehűlését.

A Murexin Energy Saving System Active, System Active Living, System Active Plus és System Active Mineral hőszigetelő rendszer a legköltséghatékonyabb megoldás az épületek hőszigetelésére. A számos előnyén túl, mint például a környezet megóvása, a ház értékének növelése és a fűtésköltségek megtakarítása, meg kell még említenünk az egyszerű feldolgozhatóságát is.

A Murexin Eurocolors 200 színben kapható. Nemcsak a vakolat, hanem igény szerint az ahhoz illő homlokzatfesték is megrendelhető. A színkártya összeállításakor a Murexin az aktuális nemzetközi trendeket vette figyelembe. Kívánság szerint egyéni színárnyalatok kikeverésére is van lehetőség.

A rendszer alkotóelemei mellett – mint a ragasztó és ágyazóhabarcs, szigetelő lapok, alapozó és fedőbevonat – a Murexin számos fontos kiegészítő elemet is kínál, amelyek biztosítják a Murexin Energy Saving System hőszigetelő rendszerek megbízható és biztonságos használatát. A lábazati- és élvédőprofiltól egészen a dübelig, a Murexin termékrendszerben minden fontos elem megtalálható.

Melegebb falfelületek, kellemesebb téli lakóklíma

Hőszigetelő rétegként polisztirol és az ásványgyapot lemezek szolgálnak (Energy Panel White, Energy Panel Grey, Energy Panel Grey Plus, Energy Panel mineral). Ezt egy páraáteresztő, repedésálló, flexibilis ágyazóhabarccsal látják el, ami ragasztótapaszból (Energy Star, Energy Top) és üvegszövethálóból (Energy Textil) tevődik össze. Erre a rétegre kerül az alapozó (Energy Primer). A fedőréteget az időjárásálló, páraáteresztő és a jó vízlepergető tulajdonságú vékonyvakolatok (Energy Brillant műgyanta, Energy Crystal szilikát, Energy Furioso szilikon) alkotják.

Melegebb falfelületek, kellemesebb téli lakóklíma

A Murexin Energy Saving System hőszigetelő rendszerek minden alapfelületre alkalmazhatóak, kiválóak régi és új építésű családi és társasházakhoz, és nem lakóépületekhez is.

A Murexin Energy Saving System hőszigetelő rendszerek előnyei összefoglalva:

  • egyszerű feldolgozás,
  • kedvező ár,
  • változatos kialakítási lehetőségek,
  • kifejezetten a családi házakra és a lakóépületekre kifejlesztve,
  • környezetbarát,
  • nincs hőhíd,
  • kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik,
  • bevizsgált és minősített rendszerek,
  • hosszú élettartamú rendszerek.

 

A Murexin aktuális akciójáról itt található információ >> Murexin - ESS akció.pdf

 

Melegebb falfelületek, kellemesebb téli lakóklíma

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog