2011. február 22.

Továbbképzéssel javíthatják esélyeiket a munkát kereső tervezők

Továbbképzéssel javíthatják esélyeiket a munkát kereső tervezők

Bár sajnos kevés ma a tervezési megbízás, a tapasztalatok szerint jutna munka a magasabb szintű CAD-ismeretekkel felvértezett szakembereknek – akár több is elkelne belőlük a piacon. Most igen kedvező feltételekkel tehetnek szert versenyképes tudásra azok a tervezők, akik élnek a Nemetschek Magyarország által kínált lehetőséggel.

Nyugat-Európában egészen természetes, hogy a tervezők (is) rendszeres továbbképzésekkel, átképzésekkel igyekeznek megőrizni, illetve lehetőség szerint növelni munkaerőpiaci értéküket. Egyes esetekben erre maga a „munkaerő” törekszik. Máskor a munkáltató gondoskodik arról, hogy emberei továbbra is értékesek maradjanak, képesek legyenek megtermelni azt az értéket, amit elvárnak tőlük a munkabér fejében.

Magyarországon ez sajnos nem terjedt még el elég széles körben. Ha sok tervezési megbízás fut be, és van elegendő munka, akkor egyrészt „nincs idő” a képzéssel bíbelődni, másrészt a kevésbé felkészült munkatársaknak is jut annyi munka, amiből el lehet őket tartani. Amikor viszont nehezebb idők jönnek – mint azt jelenleg Magyarországon tapasztaljuk –, és kevesebb a munka, nyomottabbak a tervezési díjak, akkor felértékelődik az igazán képzett, hatékonyan dolgozni képes tervező. Nem egyszer hallani arról manapság, hogy miközben egyfelől számos tervező van munka nélkül, másfelől mégsem könnyű olyan építészt, mérnököt találni, aki mondjuk a 3D-s CAD-alkalmazásokat magabiztosan tud használni.

Pedig most, az ínségesebb körülmények között idő éppen jutna a továbbképzésre, a „munkaerőpiaci érték növelésére”, ám a rendelkezésre álló pénz most már sajnos kevésnek tűnik egy-egy színvonalas tanfolyam elvégzéséhez...

Ebből a csapdahelyzetből való kiszabaduláshoz ajánl most egy átmeneti segítséget a Nemetschek Magyarország Kft. Több, mint egy hónapon át, 2011. március végéig a piaci ár töredékéért kínál fel képzési lehetőséget azoknak a most éppen munkát kereső építészeknek, mérnököknek, akik az Allplan szoftver megismerésével (avagy a korábbinál magasabb szintű elsajátításával) kívánják növelni munkaerőpiaci értéküket, javítani elhelyezkedési, munkaszerzési esélyeiket.

A képzésre a Nemetschek Magyarország Kft.-nél kell jelentkezni (e-mail: oktatas@nemetschek.hu telefon: +361 4240134.) A jelentkezőket – tudásszintjükhöz és igényeikhez igazodva – kislétszámú csoportokba osztják, és számukra egy vagy több (de nem több, mint 3-4) képzési modul elvégzését javasolják. Egy-egy modul egy napos elfoglaltságot jelent, s egy ilyen modul részvételi díja az akciós időszak végéig 9000 Ft +áfa.

A gazdaság élénkülésével, a beruházások megindulásával az építési szándékok és ezzel a tervezési megbízások is növekvő számban jelenhetnek meg a piacon – a Nemetschek abban bízik, hogy az Allplan-ismeretekkel (is) alaposabban felvértezett szakemberek a többieknél hamarabb tudnak majd ezekből profitálni.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog