2011. március 21.

Látványos terek nagy üvegfelületű, szekcionált kapukkal

Látványos terek nagy üvegfelületű, szekcionált kapukkal

A Hörmann kimagasló hőszigetelő képességű műanyag, illetve valódi (biztonsági) üvegezéssel kínál szekcionált kapukat, melyek alkalmazásával világos, kellemes benntartózkodást engedő csarnoképületek, kiállítótermek, autószalonok stb. építhetők. A részben vagy teljesen üvegezett kapuk a modern üveghomlokzatokhoz is harmonikusan illeszthetők.

Műanyag üvegezéssel jobb a hőszigetelés

A Hörmann összes szekcionált kapuja alapkivitelben speciális – az autók erős igénybevételnek kitett fényszóróinál már jól bevált – Duratec bevonatú üvegezéssel kapható. A Duratec átlátszó műanyag üvegezéssel a szekcionált kapuk sokszori tisztítás és erős igénybevétel mellett is tartósan megőrzik tiszta átlátszóságukat. A 26 mm vastag Duratec üvegezés további előnye a kimagasló hőszigetelés: hőátbocsátási tényezője akár 20 százalékkal is jobb lehet, mint a 16 mm-es üvegezéseknek. Opcionálisan háromrétegű üvegezésként is rendelhető, amivel 30 százalékkal hatékonyabb a hőszigetelése, mint a szokásos üvegezéseknek.

 

Látványos terek nagy üvegfelületű, szekcionált kapukkal

 

Elegancia nagy üvegfelületekkel

Az ALS 40 kapu nagyon dekoratív, de alapkivitelben 6 mm-es egyrétegű biztonsági (valódi) üvegbetéttel készül. A kapuk, a gyártóval történő külön egyeztetést követően, 16 mm-es dupla üvegbetéttel is szállíthatók – az egyeztetésre a valódi üvegbetét súlya miatt van szükség, ami nagyobb betétméreteknél esetleg nem, vagy csak dupla rugótengely alkalmazásával oldható meg.

A nagy üvegfelületű kapuk közül az ASR 40 ipari szekcionált kapu azért különleges, mert a Duratec üvegezést speciális, keskeny profilokból álló, ám kívülről láthatatlanul egymásba kapcsolódó szerkezet foglalja magába. A modern üveghomlokzatokhoz tökéletesen illeszkedő ASR kapu 2010-ben elnyerte a Red Dot Award díjat.

 

Látványos terek nagy üvegfelületű, szekcionált kapukkal Látványos terek nagy üvegfelületű, szekcionált kapukkal

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog