2011. július 26.

A legszebb Creaton-tetők ismét a nívódíj-pályázaton

A legszebb Creaton-tetők ismét a nívódíj-pályázaton

A 2011. évi 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségverseny legjobbjait a cég ismét benevezi az ÉMSZ soron következő Év Tetője Nívódíj pályázatára. A Creaton az idén benevezett tetők eredményes részvétele után döntött úgy, hogy ismét pályázaton keresi a termékeiből készült legszebb tetőket.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, rangos ÉMSZ Év Tetője Nívódíj Pályázat magastető szekciójának idei nyertese a túrkevei református templom tetőfelújításával Filus Róbert lett, aki ehhez a munkához a Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép, natúr színű változatát használta. Filus a Creaton 2010 Tetőszépségversenye második helyezettjeként pályázott az ÉMSZ Nívódíjára.

A legszebb Creaton-tetők ismét a nívódíj-pályázaton

Filus Róbert és Kovács Sándor, az Év Tetője pályázat nívódíjasai magastető kategóriában

 

A 2010 őszén első alkalommal kiírt Creaton Tetőszépségversenyre 52 tetőfedő szakember 64 pályázata érkezett, amelyek közül az elismert szakemberekből álló zsűri szigorú szakmai szempontok szerinti döntése alapján az eredetileg tervezett 5 helyett a Creaton saját költségén a legjobb 9 tető kivitelezőjét nevezte be az ÉMSZ országos szakmai versenyére.

A Creaton a tetőfedők, kivitelezők a minőségi tetők megvalósulásban elengedhetetlen szaktudását kívánja elismerni azzal, hogy idén, immár hagyományt teremtő céllal második alkalommal hirdette meg Tetőszépségversenyét. A pénzjutalom mellett az kiírásnak megfelelően az első 5 helyezett ismét a kiíró költségén indulhat az ÉMSZ szervezésében minden évben megrendezett rangos Év Tetője Nívódíj Pályázaton.

 

A pályázatról

A Creaton Tetőszépségverseny 2011 fordulóján az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.

A bírálóbizottság tagjai:

dr. Tóth Elek – BME Magasépítési Tanszék tanszékvezető-helyettese, a zsűri elnöke,

Filus Róbert – ács-, tetőfedő mester és bádogos, az Év Tetője Nívódíj Pályázat 2011. évi I. helyezettje, Creaton Tetőszépségverseny Pályázat 2010. évi II. helyezett,

Nagy József - ács-, tetőfedő mester és bádogos, Creaton Tetőszépségverseny 2010. évi III. helyezett,

Ferenczy András – a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója.

A bírálati szempontok között döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálati folyamat ezúttal is két fordulóból fog állni: az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd az ennek során kiválasztott épületeket a helyszínen is megtekintheti.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők:

A pályaművek beadása: 2011. november 4.

Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. január 13.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

A pályázatról további információ: Creaton Hungary Kft., 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550, e-mail: info[kukac]creaton.hu

 

hírlevél-feliratkozás

épjog