2011. október 25.

Jövőre jön az oldalra nyíló szekcionált garázskapu

Jövőre jön az oldalra nyíló szekcionált garázskapu

Az új megjelenés, a lamellák függőleges futása azonnal felhívja a figyelmet a Hörmann új kapumegoldására, a HST típusjelű, oldalra futó garázskapura. Az ötletet a mind gyakrabban előforduló alacsony födémszint szülte, hiszen ilyen esetekben gyakran nincs hely a mozgató automatikának – a biztonsági felszereléseknek pedig még kevésbé – a mennyezeten.

Az oldalra futó, szekcionált garázskapuval viszont megoldódnak az alacsony födémes garázsok tervezőinek gondjai: minden szükséges berendezés elfér a kapu egyik vagy másik oldalához eső széleken. A nyitás iránya az építési helyzetnek megfelelően tetszőlegesen változtatható. Az oldalra nyíló kapu további előnye, hogy nincs szükség külön személybejáró ajtóra, hiszen lehetséges csak egy kis nyílást nyitni rajta.

A garázskaput 2011 elején mutatta be először a Hörmann a müncheni Bau szakkiállításon, jövőre már a magyarországi kínálatban is szerepel.

 

Jövőre jön az oldalra nyíló szekcionált garázskapu

 

A HST ugyanolyan minőségi jellemzőkkel és ugyanolyan nagyfokú biztonságot adó tulajdonságokkal rendelkezik, mint a Hörmann födém alá futó, szekcionált kapui. A 42 mm vastag, kihabosított lamellák kiváló hő- és hangszigetelők, s rendelkeznek a szabadalmaztatott ujjbecsípés elleni védelemmel is.

A betörésbiztonságot illetően is kitűnik az új kapu: az integrált mechanikus eltolásvédelemnek köszönhetően – melyet csak a Hörmann kínál –, a kapu még lekapcsolt vagy szünetelő tápellátás esetén sem nyitható ki egyszerűen; a kiegészítő reteszelések hatékonyan védenek a feltörés ellen.

A HST választható M-bordás, L-bordás és S-kazettás, valamint Woodgrain, Silkgrain, Micrograin és Decograin Golden Oak kivitelben is. Újdonság viszont a saját fejlesztésű duplagörgők alkalmazása, melyek a halk és egyenletes kapufutást szolgálják. Meghajtásként a SupraMatic meghajtás alkalmazható, amely az új BiSecur rádiós technológiának köszönhetően még kényelmesebben és biztonságosabban kezelhető.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog