2011. november 21.

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

A B-Rekord redőnytok előnye az import redőnyszekrényekhez képest, hogy nem az úgynevezett maxi redőnytechnológiához készül, hanem a korszerű és hazánkban elterjedtebb 37 mm-es redőnyléchez alkalmas. Az egyszerűen és gyorsan szerelhető redőnytokhoz komplett redőny- és szúnyogháló rendszer is tartozik.

A B-Rekord a világon egyedülálló módon a falazatba építhető – teljes értékű – áthidaló, ami egy falazóelem magasságon belül a hőszigetelt redőnytokot is magában foglalja.

 

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

 

A falra felültetett redőnytokoknak – így a B-Rekordnak is – praktikus előnye az ablakkávából kikerülő, a nyílászáró nyitását nem zavaró, belső falsíkon lefutó gurtnibevezetés – ez tette lehetővé a keskenyebb, 29 mm-es redőnylevezető sín alkalmazását is. Gurtnis mozgatás esetén a belső szerelés a gurtnibevezető elem és a gurtnicsévélő rugós mechanika beszereléséből áll, ami fúrást nem igénylő, tisztán végezhető művelet. Természetesen a B-Rekord végelemei előkészítettek az egyre elterjedtebb redőnymozgató csőmotorok fogadására is.

 

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

 

A redőny később is beszerelhető a tokba

Az épület külső és belső vakolásának, színezésének befejezését, valamint a külső párkány felhelyezését követően a redőny utólag bármikor beépíthető. E megoldás nemcsak a kivitelezési költségek ütemezhetőségét teszi lehetővé, de az utolsó fázisban történő szerelés pontos illesztéseket enged a falkávához és a párkányhoz, illetve az is elkerülhető, hogy a redőny sérüljön a körülötte folyó munkák során.

 

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

 

Egyedülálló újítások

A B-Rekord szinte teljesen láthatatlan rendszer, mely több egyedülálló újítást is tartalmaz: ilyen a kombi erkélyajtóhoz alkalmas szúnyogháló, illetve a látszó csavarok nélküli, rejtett szerelés. A hosszú távon megbízható működés érdekében a B-Rekord beépítésekor a végelemek közé lefolyó beton átveszi a redőnytengely terhelését, így minimalizálja a használat következtében fellépő hibákat.

 

Szebb illeszkedés

A redőny külső kávába történő szebb illeszkedése érdekében az eddigi porlakk szórásos festés helyett a látható alsó alumíniumelemeket új eljárással, kvarchomokos műgyantával kezelik. Az így kialakult, a vakolathoz hasonló strukturált felület a munkálatok végén homlokzati festékkel a vakolat színére festhető.

 

Láthatatlan redőnytok keskeny redőnylécekhez

 

hírlevél-feliratkozás

épjog