2011. december 12.

A Colliers International belépett a HuGBC-be

A Colliers International belépett a HuGBC-be

A világszinten elismert ingatlantanácsadó cég kapcsolatban van fejlesztőkkel és építészekkel éppúgy, mint a bérlőkkel, így sokat tud segíteni abban, hogy a felek számára megmutathassa a zöld épületek előnyeit, legyen szó akár pénzügyi, kényelmi vagy környezettudatossági szempontokról.

Új taggal bővült a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC), melynek eredményeként az egyesületet tevékenységéből és a Colliers Magyarország Kft. működéséből adódó szinergiákat kiaknázva közösen dolgoznak a környezettudatos építészeti tervezés, kivitelezés és üzemeltetés megismertetésén és megvalósításán – írja a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény.

A környezettudatos építkezés megfelelő szaktudás híján többletköltségekkel és főleg többletidővel járhat a fejlesztőnek, de a legtöbb esetben már a gondos és értő tervezés is sokat tud segíteni. „Bízunk benne, hogy ez a trend lassan megváltozik. A Colliers International, mint világszinten elismert ingatlantanácsadó cég, kapcsolatban van mind a fejlesztőkkel és építészekkel, mind a bérlőkkel, így sokat tud segíteni abban, hogy a felek számára megmutathassa a zöld épületek előnyeit, legyen szó akár pénzügyi, kényelmi vagy környezettudatossági szempontokról. A Colliers International régóta keresi annak a lehetőségét, hogy a különböző piaci szereplőket közelebb hozza egymáshoz, és a HuGBC-ba való csatlakozással ez végre megvalósulhat.” – idézi a közlemény Michael Smithinget, a Colliers International zöld fejlesztésekkel és környezettudatossággal foglalkozó regionális igazgatóját.

A Colliers International a Környezettudatos Építési Egyesületek Világtanácsának (WorldGBC) alapító partnere, mely tagszervezetei világhálózataként a legnagyobb nemzetközi szervezetet, amely a környezettudatos építés népszerűsítésével befolyást gyakorol a piacra, a fenntarthatóság irányát kijelölve az építésgazdaságban. A szervezetnek 2009 óta tagja a környezet iránt elkötelezett építészekből, belsőépítészekből, mérnökökből, kutatókból, gazdasági szakemberekből, illetve az építésgazdaság különböző területein működő cégekből és szervezetekből álló Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete. A társulás a Colliers Magyarország Kft. csatlakozását örömmel fogadta, melynek eredményeként a hazai viszonyoknak megfelelően a jövőben közösen dolgoznak tovább a szükséges piaci, oktatási és jogalkotási feltételek elősegítése révén azon, hogy hozzájáruljanak a környezetileg felelős és egyben megtérülő építkezési gyakorlatok elterjedéséhez Magyarországon – írja a közlemény.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog