2016. október 10.

Szúnyoghálóval, árnyékolóval és vasalatokkal integrált harmonika-erkélyajtók

Szúnyoghálóval, árnyékolóval és vasalatokkal integrált harmonika-erkélyajtók

Az épület belseje és a természet összekötésére kínál rendkívül praktikus és esztétikus megoldást a Centor harmonikaerkélyajtó-rendszer. Az ausztrál cég saját gyártmányú és fejlesztésű vasalataival és csomópontjaival készülő erkélyajtórendszere 2015-ben Red Dot Award nemzetközi ipari dizájn elismerést kapott. A rendszer kifejlesztésével tulajdonképpen új nyílászáró-kategória jött létre, megtestesítve a széles nyílásokat, a nyitott tereket és a prémium dizájnt. Magyarországon a termék kizárólagos forgalmazója a Confector Kft.

Természetközeli élettér kompromisszumok nélkül

A Centor harmonika-erkélyajtó tokjából előhúzható szúnyoghálók és árnyékolók védelmet nyújtanak a rovarok és a napfény ellen, illetve óvják a magánszférát a kíváncsi tekintetektől. Ha nincs rájuk szükség, teljesen visszahúzhatók az ajtókeretbe, maximálisra növelve a külvilágra nyíló látóteret. Az árnyékolók a felső tokba és a küszöbbe rejtett mélyedésben futnak, így a fényzáró szövetből készült változatokkal teljesen kizárható az adott helyiségből a fény. A fényáteresztő anyagból készült árnyékolók hatásos védelmet nyújtanak a vakító napfény ellen, de a helyiségekben lévő bútorok fakulását is akadályozzák.

 

Nemcsak szépek, de praktikusak is

A harmonikaajtók egyszerű, de elegáns megjelenése a keskeny és szimmetrikus, formatervezett szárnyak eredménye. Az integrált szúnyoghálók és árnyékolók redőzetlenek, ráncok és illesztések nélkül. Az erkélyajtók egyszerűen, könnyedén mozgathatók a Centor szabadalmaztatás alatt álló, az ajtóba integrált vasalatoknak köszönhetően. A szúnyoghálók és árnyékolók bármilyen pozícióban nyitva maradnak, ezért nincs szükség külön rögzítésekre, fékekre. Az ajtókat Centor AutoLatch zárral látták el, amivel az ajtószárnyak egyszerűen csukhatók és rögzíthetők.

A Centor integrált harmonika-erkélyajtó számtalan változatban beépíthető, akár 9214 mm szélességig is. Az ajtókhoz 4657 mm szélesség alatt szúnyogháló és árnyékoló is választható, 4657 mm fölött vagy árnyékoló, vagy szúnyogháló alkalmazható.

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

A letisztult dizájnt rejtett kilincsek és az azonos szélességű szárnyak teszik igazán stílusossá. Az ajtók belül tömörfa borítással vagy alumíniumfelülettel rendelhetők, kívül alumíniumfelületet kapnak az ajtók, a hőszigetelésről pedig háromrétegű üvegezés gondoskodik.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Centor Autolatch – rejtett kilincs: a mágnessel ellátott, automatikusan záródó kilincsretesszel könnyedén rögzíthetők és zárhatók az ajtószárnyak.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Rejtett pántok: az egyedülálló, ténylegesen rejtett ajtópántok nem vonják el a figyelmet a letisztult erkélyajtókról.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Kilincsek: kétféle rozsdamentes acélkilincs, a szögletesebb Kiel és a gömbölyded Stuttgart kivitelekből lehet választani.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

A tokból oldalirányban előhúzható szúnyoghálók és árnyékolók különféle mintázattal és színben rendelhetők. 4657 mm szélességig az erkélyajtóba két termék is elhelyezhető, az egyiket az ajtókeret egyik, a másikat az ajtókeret másik oldalába helyezve.(Szúnyoghálóhoz párosítható például fényáteresztő árnyékoló, vagy fényáteresztő árnyékolóhoz fényzáró árnyékoló stb.) A 4657 mm-nél szélesebb  szerkezetekhez azonban vagy szúnyogháló, vagy árnyékoló használható, mert az egy oldalon elhelyezhető anyagmennyiség kevés, így két oldalról kihúzva, középen zárható a szúnyogháló vagy árnyékoló.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Szúnyoghálók: a tartós, poliészter/PVC hálószerkezetű, sztenderd szövésű szúnyogháló kívül tartja a rovarokat, míg az ugyanilyen anyagból készülő, de sűrű szövésű szúnyoghálóval a legkisebb rovarok is távol tarthatók.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Árnyékolók: az oldalsó tokból előhúzható és ott elrejthető árnyékolók fényáteresztő és fényzáró textillel készülhetnek – háromféle mintázattal, 10-10 féle színben.

 

A világ első integrált erkélyajtói Magyarországon

Ajtófelületek: az alumíniumból készülő ajtók belül kaphatnak tömörfa borítást (natúr tölgy, érett tölgy vagy sötét tölgy) vagy alumíniumborítást (a Centor sztenderd színkínálatában, de lehetőség van a RAL színskálából választott egyedi szín rendelésére is).

 

Műszaki paraméterek

A Centor Integrált harmonika-erkélyajtók szigorú műszaki tesztelésen esnek át annak érdekében, hogy az időjárási viszontagságoknak ellenáljon, és ügyfeleink hosszú éveken át élvezzék magas minőségét.

A légzárási, vízzárási és szélállósági vizsgálatok az ablakokra és bejárati ajtókra is vonatkozó EN 14351-1:2006 szabvány alapján készültek:

  • légzárás: 3. osztály
  • vízzárás: 7A
  • szélállóság: A3

 

Hőszigetelési képesség

A Centor integrált harmonika-erkélyajtók U-értéke:

  • kétrétegű üvegezés esetén: 1,5 W/m2K
  • háromrétegű üvegezés esetén: 1,2 W/m2K

A hőszigetelési képesség tovább fokozható az árnyékoló elhúzásával – szimulációs tesztek eredménye alapján ily módon további 0,2 W/m2K-nel csökken a hőszigetelési érték.

További képek, videók és ismeretanyag itt található >>

www.confector.hu

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog