2015. december 02.

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

Hangelnyelő felületek kialakítása nélkül a belső tereket a rendezvényeken oly jól ismert és zavaró visszhang töltené be. A Heraklith fagyapot táblák porózus szerkezetüknek köszönhetően kiváló hangelnyelők. Ha felületüket eltakarnánk, megszűnne ez a képességük, ezért e célra látszó felületű beépítésük ajánlott.

Év végén adják át a budapesti Lágymányosi Sportuszodát, amely a Tüskecsarnokkal együtt az ország legmodernebb sportkomplexuma lesz. Budapesten, az Astorián pedig már átadták a Skyscanner irodaépületet, amely repülőjáratok internetes felületű optimális keresőjének fejlesztési központja. Mindkét épületnél Heraklith fagyapot táblákat alkalmaztak a belső terek akusztikájában szerepet játszó hangelnyelő felületeket kialakítására.

A Knauf Insulation Zalaegerszeg mellett található gyárában készülő Heraklith termékeket a gyártás- és termékfejlesztés több előnyös tulajdonsággal ruházta fel. A korábbi, 3 mm-es fagyapot szálak okozta durva megjelenést az újabban alkalmazott 2 mm-es finom szálaknak köszönhetően homogénebb és kellemesebb megjelenés váltotta fel. Ezen felül 2013 óta A2 tűzvédelmi osztályba sorolt fagyapot táblák is készülnek. A lapok gyártásakor a lapszéleket tömörítik, aminek eredményeként a táblák élképzése markánsabbá, szebbé vált. A felület a beépítés előtt – gyárilag vagy azt követően – egyedi igények szerint festhető.

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

A Lágymányosi Sportuszodához 50 mm vastag, 500/2000 mm táblaméretű Heraklith C fagyapot táblákat terveztek be, a trapézlemezek alatti síkban függesztett tartórendszerbe telepítve. A lapokat a Sto cég Hydrogrund alapozójával és StoColor In festékével RAL 7016 antracitszürkére festve építették be. A fújt technológiával festett felületképzés jelentősen javítja az esztétikai megjelenést, miközben az akusztikai tulajdonságokat nem befolyásolja. A termék ellenáll az uszodaterek jellemzően magas páratartalmának, kedvező épületfizikai tulajdonságait hosszútávon megtartja.

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

Másik egyedi kialakítású, fiatalos, lendületes stílusú, idén átadott épület a Skyscanner budapesti irodája. A 35 mm vastagságú, élképzett Heraklith táblák egyedi méretükben és színvilágukban a hangelnyelés mellett dizájnfelületet is képeznek. A Meto Építő megbízásából a táblákat 101 féle színnel festették le.

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

A Celsius Építőanyag-kereskedő Kft. által szállított Heraklith lapokat teljesen egyedi kialakításban a Dryteam Kft. építette be.

Akusztika és dizájn fagyapot lapokkal

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo