2014. február 18.

Az ÉVOSZ felmérése szerint is érzékelhető az építőipari növekedés

Az ÉVOSZ felmérése szerint is érzékelhető az építőipari növekedés

Az építőipari cégek több mint kétharmadánál az értékesítés nettó árbevétele enyhén növekedett. Ez a növekedés az árbevétel-arányos jövedelmezőség növekedésében is jelentkezik, de a válaszadók közel felénél a korábbi évekhez hasonlóan az még mindig alacsony, 2% alatti, alig haladja meg az infláció mértékét. 

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) tagszervezeteit és további, jelentős piaci szerepet betöltő építőipari vállalkozásokat megkeresve felmérte, hogy 2013. évben milyen változásokat hoztak a piaci körülmények, illetve a cégek milyen várakozásokkal tekintenek a 2014. évre. A felmérésben résztvevő cégek túlnyomórészt kft.-ként működő, magyar tulajdonban lévő kis- és középvállalkozások voltak.

Az ÉVOSZ felmérése szerint is érzékelhető az építőipari növekedés

Az árbevételre vonatkozó válaszok mutatják, hogy 2013. évben az ágazatban megindult a növekedés, az építőipari cégek több mint kétharmadánál az értékesítés nettó árbevétele enyhén növekedett. Ez a növekedés az árbevétel-arányos jövedelmezőség növekedésében is jelentkezik, de a válaszadók közel felénél a korábbi évekhez hasonlóan az még mindig alacsony, 2% alatti, alig haladja meg az infláció mértékét (1,7%).

A teljes anyag az ÉVOSZ honlapjáról letölthető: www.evosz.hu/hirek/c809.doc 


hírlevél-feliratkozás

épjog