2018. június 25.

Új alsó kilincses tetőtéri ablakok karbantartást egyáltalán nem igénylő felülettel

Új alsó kilincses tetőtéri ablakok karbantartást egyáltalán nem igénylő felülettel

A népszerű VELUX tetőtéri ablakok háromrétegű üvegezéssel ellátott Standard Plus és kétrétegű üvegezéssel ellátott Standard választéka is új alsó kilincses típussal bővült 2018-ban, a kiváló minőség azonban változatlan.

Ha szeretnénk napfényessé, komfortossá tenni a tetőteret, érdemes gondosan megválasztani a tetőtéri ablakok méretét és elrendezését, hogy az elegendő fénymennyiség mellett kellemes fényeloszlást is nyújtsanak. Némileg nehezítheti ebbéli törekvésünket, ha a tetőtéri ablakot az ideálisnál magasabbra kell beépíteni (ideális az a helyzet, amikor az ablakon ülve és állva is kilátunk), például magas térdfal miatt. Ebben az esetben, a padló síkjától a tetőtéri ablak alsó éléig mért 130–150 cm beépítési magasság mellett alsó kilincses működtetésű ablak alkalmazása javasolt.

Az új alsó kilincses tetőtéri ablakok magasra beépítve is könnyen működtethetők

A tervezési feladat megkönnyítéséhez többféle terméket kínálunk, ráadásul a Standard és Standard Plus termékkategóriában elérhető alsó kilincses VELUX tetőtéri ablakok választéka 2018-ban tovább bővült. A természetes fa kivitel mellett már a GLU műanyag bevonatos tetőtéri ablak is rendelhető gyárilag alsó kilinccsel szerelt változatban, akár kétrétegű, akár háromrétegű üvegezésre van szükség.

Az új alsó kilincses tetőtéri ablakok magasra beépítve is könnyen működtethetők

Felületi karbantartást nem igénylő GLU ablakunk magja hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felületfolytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben, de szép fehér színének köszönhetően bármely helyiségbe ideális megoldást nyújt. Könnyen tisztítható és a felület semmilyen karbantartást nem igényel.

Az új alsó kilincses tetőtéri ablakok magasra beépítve is könnyen működtethetők

Az ablak ThermoTechnologyTM hőszigeteléssel készül, a fát kemencében rendkívül magas hőfokra hevítve. A hőkezelés a fa nedvességtartalmát akár 50 százalékkal is csökkenti, és a nedvesség jobb hőszigetelő képességű levegőre cserélődik. A végeredmény jobb hőszigetelés és szilárdság.

Az ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb 4. osztályú, a léghanggátlás 29–32 dB, mely már forgalmi zajnak kitett épületben is kellőképpen segíti a zajcsökkentést és nyugodt otthoni vagy munkakörnyezetet teremt.

Mint minden VELUX tetőtéri ablak, az alsó kilincses GLU B ablakok is rendelkeznek beépített szellőztető megoldással, melynek célja, hogy az ablak zárt állapota esetén a helyiség háttérszellőztetéséről gondoskodjon.

A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelő, vízzáró és párazáró kapcsolat kialakításához a VELUX beépítőtermékek rendszerét ajánljuk, mely hőszigetelő keretből (BDX), alátétfóliából és vízelvezető csatornából (BFX), valamint párafékező fóliából (BBX) áll.

Az ablakokat minimum 25 év élettartamra terveztük, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

Használja Ön is a VELUX termékeket, további információért keresse honlapunkat: www.velux.hu/szakembereknek

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog