2015. április 09.

Construma 2015 – középpontban a felújítás és a design

Construma 2015 – középpontban a felújítás és a design

A Hungexpo Zrt. április 15. és 19. között rendezi meg a régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítási csokrát. A tavalyinál nagyobb alapterületen, több, mint 18 ezer négyzetméteren öt kiállítás – a Construma, a ConstrumaKert, az OtthonDesign, a Hungarotherm, a Reneo 550 kiállítója, valamint idén először a csokor részeként a 22. Lakásvásár várja a látogatókat.

Az idei Construma-kiállításcsokor középpontjában a felújítás, a design és a belsőépítészet áll. Ez a filozófia köti össze a különböző kiállításokat és az azokat kísérő gazdag szakmai programot.

Hazánk mellett 14 országból (Algéria, Ausztria, Csehország, Fehéroroszország, Görögország, India, Kína, Lengyelország, Németország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Törökország, Ukrajna) érkeznek kiállítók. Ausztria, Lengyelország és a Cseh Köztársaság önálló nemzeti kollektív megjelenéssel is képviselteti magát az „A" pavilonban.

Az immár hagyományosan a Construma részeként megrendezett OtthonDesign kiállítói idén először két pavilont töltenek meg. Az egyre inkább presztízseseménnyé váló kiállítás évről évre több kiállítót és látogatót vonz.

A ConstrumaKert a teljes hazai díszkertész szakma támogatásának köszönhetően a régió legnagyobb tavaszi dísznövény- és kertépítészeti kiállításává nőtte ki magát. A tavalyinál több szakmai programmal és látványos bemutatókkal várja az érdeklődőket.

Construma 2015 – középpontban a felújítás és a design

 

A Construma-csokor újdonságai

Építsd be jól a tetőtered! – Interaktív bemutató sziget és szaktanácsadás;

DownloadDesign – Az OtthonDesign részeként a MOME fiatal formatervezői szabadon felhasználható, letölthető terveik alapján készített bútoraikat mutatják be.

A Magyar Díszkertészek Szövetségének közösségi megjelenése – látványos díszpark kialakítása a „C" pavilonban.

 

Szakmai programok

A Construma egyik legfontosabb együttműködő partnere, a Magyar Építész Kamara a kiállítással egy időben tartja kötelező képzését, amelyre több mint 200 részvevőt várnak.

Az előzetes regisztráció alapján teltházas rendezvény lesz a Vezető trendek az épületgépészetben valamint – a Construma történetében először megrendezett – Innovációk az építészetben című szakmai konferencia is. Utóbbi előadói mások mellett a homlokzatok és a tetőzet alakításának, a hőszigetelés, az árnyékolás, a világítás, vagy éppen a felületkezelés új lehetőségeire kívánják felhívni a figyelmet, de szóba kerülnek a szakmagyakorlás elméleti és gyakorlati kérdései is.

A Smart City Polgármester Akadémia célja, hogy a részvevő polgármesterek és önkormányzati vezetők számára közérthető módon mutassa be a Nemzeti Épületenergetikai Stratégia kapcsán felmerülő kötelezettségeket és lehetőségeket. A rendezvényen ismertetik a következő években várhatóan megnyíló pályázati lehetőségeket.
Idén is a kiállítás megnyitóján adják át a Construma és a Hungarotherm Díjakat. A pályázók közül szakértő zsűri válogatta ki a díjazottakat.

A szervező Hungexpo Zrt. szándéka szerint az idei Construma nem csupán kiállítás és vásár lesz, hanem egyszerre családi élmény és látványos show is, amelyen forintosítható ismereteket és tudást is szerezhetnek a látogatók.

A szokásoknak megfelelően az első három nap a szakmáé, de szombaton és vasárnap – kedvezményes árakon – a nagyközönséget is várja a kiállítás, amely vasárnap késő délutánig látogatható.

Részletes információk és programok a www.construma.hu weboldalon találhatók.

A kiállítás április 15-19. 9,00-18,00 (vasárnap 17,00 óráig) tart nyitva.
Szakmai napok: április 15-17.
Nagyközönség napok: április 18-19.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog