Peri02

2016. november 22.

Egyszerű lakásfelügyeleti és -vezérlő rendszer

Egyszerű lakásfelügyeleti és -vezérlő rendszer

A Panasonic Okos Otthon rendszere számos olyan funkciót kínál, amelyek nemcsak biztonságosabbá, de kényelmesebbé is teszik az otthonokat. A rendszer kezelése rendkívül egyszerű, és okostelefonról vagy táblagépről is vezérelhető, ami számos kényelmi funkció kihasználását teszi lehetővé.

Az Okos Otthon rendszer tartalmaz minden olyan eszközt, melyek szükségesek ahhoz, hogy egy lakást, épületet biztonságban tudjuk, így többek között nyitásérzékelőket, mozgásérzékelőt és kamerát is. Az applikáció a rendszerhez tartozó okoskonnektorral azonban számos további lehetőséget is kínál. Így például bármikor le- és felkapcsolhatók a házban a lámpák, ami például nyaralás alatt rendkínül hasznos lehet, hiszen úgy tűnik, hogy valaki tartózkodik az épületben. Emellett azt is lehetővé teszi, hogy este, mielőtt hazaérünk, az applikáción keresztül már előre felkapcsoljuk a világítást, ahol szükséges, de akár távolról is ellenőrizhetjük, hogy lekapcsoltuk-e mindenhol lámpát. Az okoskonnektor használatával pedig az is lehetséges, hogy mozgás esetén automatikusan felkapcsolja a szobában a világítást, a rendszerhez tartozó szivárgásérzékelő pedig azonnal jelez, ha bármelyik háztartási eszköz vizet ereszt.

Egyszerű lakásfelügyeleti és -vezérlő rendszer

A szetthez beltéri és kültéri kamera tartozik, melyek szükség esetén riasztást küldenek az applikáción keresztül, ha mozgást, hangot vagy akár hőmérséklet-változást észlelnek. Természetesen azt is lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérjük, mi történik a lakásban, illetve a ház körül, mindezt – az éjjellátó funkciónak köszönhetően – akár éjszaka is.

Egyszerű lakásfelügyeleti és -vezérlő rendszer

A Panasonic eszköze könnyen és gyorsan üzembe helyezhető, elég egyetlen gombnyomás a használni kívánt tartozékokon – már működik is. Igény esetén a rendszer bővítése is ugyanilyen könnyen elvégezhető. Az egyes egységek ultra alacsony energiájú (ULE), vezeték nélküli szabvány segítségével kommunikálnak egymással, így nagyobb biztonságot nyújt, mint az elterjedtebb WiFi technológia. A Panasonic Okos Otthon rendszere takarékosan működtethető, hiszen a vételáron kívül semmilyen előfizetési díj nem terheli használóját.

Egyszerű lakásfelügyeleti és -vezérlő rendszer

hírlevél-feliratkozás

épjog