2012. március 13.

Hőszigetelt kapuk nagyforgalmú csarnokokba

Hőszigetelt kapuk nagyforgalmú csarnokokba

A jelentős mértékű árumozgatást bonyolító terminálok nyílászáróinak választásánál két fő szempontot célszerű figyelembe venni: a munkafolyamatok folyamatos és zökkenőmentes végrehajthatóságát, illetve az üzemi költségek minimalizálását.

Ezért ilyen helyeken gazdasági és ökológiai okokból is komplett rakodási rendszer működtetése a leghatékonyabb megoldás – ezért esett a KÖKI terminálon Hörmann kapukra a választás, ahol a hatékony és zökkenőmentes áru ki/be rakodásról 13 darab SPU 40 típusú hőszigetelt csarnokkapu gondoskodik. A megfelelő téli-nyári hőszigetelés érdekében a kapukat két darab DSL típusú kaputömítés zárja le. A rendszer tökéletes működtetését két rámpakiegyenlítő egészíti ki, melyek szintén hozzájárulnak a csarnok hőveszteségének minimalizálásához.

Hőszigetelt kapuk nagyforgalmú csarnokokba

 

Alkalmazás fűtött csarnokokban

A csarnokkapuknak nemcsak kivételesen erősnek kell lenniük, hanem jó hőszigetelésűeknek is. Az SPU 40 kapu a már bevált acéllamellás Hörmann szekcionált kapu, melynél a kapulap az acél és a PU-keményhab kapcsolatának köszönhetően kivételesen erős, ugyanakkor igen jó hőszigetelésű. A duplafalú kapulap üregét egységesen habosított poliuretán keményhab tölti ki, ami egyben az acélhéjakat is összefogja. Ez a 42 mm vastag szigetelőmag felel döntően a kapu robusztusságáért és hőszigeteléséért.

Hőszigetelt kapuk nagyforgalmú csarnokokba

 

Elegáns felület

A Micrograin felület a finom vonalas profilnak és a lamellaátmenetek finombordás sík felületének köszönhetően nemes és elegáns hatást kelt, megfelel a modern építészet követelményeinek. A kapuk stukkómintás felületű kivitelben, illetve a természetes fényt beengedő üvegezéssel is rendelhetők. A kapu – a teljes magasságától függően – 625/750 mm és 375/500 mm magas lamellák kombinációjával készülhet. A biztonságos és praktikus személyátjárást alacsony küszöbös személybejáró- ajtó segíti.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog