2018. március 02.

Hővisszaverő, páratartalom-szabályzó penészmentesítő festék

Hővisszaverő, páratartalom-szabályzó penészmentesítő festék

A nanotechnológiát képviselő ThermoVital kifejezetten penészedés ellen kifejlesztett beltéri bevonat, mely jó megoldást nyújt penészes, vizes, hideg vagy hőhidas falak helyrehozatalához. A penészölő bevonat nemcsak az épületek belső falain, hanem homlokzatán, tetőrendszerén, illetve bármilyen fa- és fémszerkezeten is alkalmazható.

A ThermoVital bevonat speciális, párafelszívó kötőanyagban egyenletesen eloszlatott apró, mikroszkopikus kerámiagömböcskékből áll (50 százalék üvegkerámia golyó, 50 százalék kötőanyag). A golyók a hősugárzás jelentős részét visszaverik, biztosítják a bevonat vastagságában a gyors hőelosztást, hővezetést, miközben önmaguk felmelegszenek, ezzel jellemzően harmatpont fölé emelve a penészes fal felületi hőmérsékletét. A felmelegedett falfelületen nem történik páralecsapódás, és a fekete penész nem talál magának a megtelepedéshez szükséges életfeltételeket. A hővisszaverés miatt a szobák határoló falain jelentősen csökken a fűtési hőveszteség – ebből is adódik a bevonat fűtésköltség-csökkentő, energiamegtakarító hatása.

A golyók közötti kötőanyagnak fontos szerepe van: mikor a falat nedvesség éri, a kötőanyag pórusai kitágulnak, és „csapdába” ejtik a párát. Miután a páratartalom lecsökken, a „rabul ejtett” vizet a gyanta „kilélegzi”. Ezáltal a ThermoVital beltéri penészölő bevonat képes szabályozni a szoba levegőjének páratartalmát és 55 százalék körüli értéken tartani azt.

A bevonat felhordása nem igényel különleges szaktudást, ecsettel, hengerrel, szórópisztollyal egyaránt felhordható. Jól tapad, ellenáll az agresszív környezeti hatásoknak, rugalmasságának köszönhetően repedésmentes felületet képez. Színezhető, így több, mint 4000 féle színárnyalatban előállítható. A ThermoVitallal festett falak könnyen tisztíthatók, moshatók.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo