2013. április 30.

Hozzuk együtt tető alá! – tervezői pályázat

Hozzuk együtt tető alá! – tervezői pályázat

Kétfordulós pályázatot hirdet a gyártó Creaton-termékekkel tervezett és megvalósított középületek tervezői számára, 1 millió forint összdíjazással. Új beadási határidő: 2013. május 7.!

Új középületek tervezése során általánosságban talán nagyobb súllyal esik latba a funkcionalitásra törekvés, az építési előírások sarokpontjaira kiemelt figyelemmel folyó tervezés, már a gazdaságossági szempontok miatt is. Ugyanakkor az épített környezet meghatározó részeiként a középületeink sem nélkülözhetik az esztétikai megfontolásokat az épületek egésze, és a tető kapcsán sem.

Különösen igaz ez a műemlékek vagy műemléki környezetben álló épületek esetén, ahol a kerámia tetőcserép lehet előírás, akár a környezethez illeszkedés igényére, vagy a megbízói elvárásra adott válasz, mindenesetre kézenfekvő, logikus és szép megoldás, amely a gazdaságosság szempontjait is messzemenőkig kielégíti.

A Creaton Hungary Kft. célja, hogy felhívja a figyelmet a kerámia tetőcserepek középületeken történő használatának előnyeire, szépségeire, vagy azokra a műszaki megoldásokra, amelyeket ezen ősi anyag mai modern gyártástechnológiával készült elemei nyújtanak.

A magyar tetőcseréppiac meghatározó szereplője ezért kétfordulós pályázatával és neves zsűri bevonásával keresi az egyszerűt, a kézenfekvőt, az egyszerűen szépet, és a valóban különleges műszaki megoldásokat felsorakoztató, kerámia tetőcseréppel készülő, vagy elkészült középületek tetőit.

ELSŐ FORDULÓ: TERVEZÉS/MEGVALÓSULÁS ALATT ÁLLÓ ÉPÜLETEK

A zsűri és a kiíró megvalósulás előtt álló épületek tervein keresi a Creaton kerámia tetőcserép változatos felhasználási lehetőségeit, megvalósítási módjait az egyszerűtől a legbonyolultabbig.

MÁSODIK FORDULÓ: MEGVALÓSULT ÉPÜLETEK

2012. január 1-je és 2013. november 8. között használatba vételi engedélyt kapott, Creaton-termékkel megvalósult épületek tervezői pályázhatnak.

JELIGE: KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

Minkét fordulóban a zsűri külön díjazhatja a tervező által érdekesnek, tanulságosnak, példamutatónak, szakmailag előre mutatónak, a szakmai közvéleménnyel megosztandónak ítélt megoldásait.

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG MINDKÉT FORDULÓBAN

Marosi Miklós, Ybl- és Pro Achitectura díjas építész, az MMA rendes tagja, zsűri elnöke

Földes László, Ybl-díjas építész, UIA Council tag

Dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, okl. épületszigetelő szakmérnök, egyetemi docens

Kelemen Sándor, építészmérnök, a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

BEADÁSI HATÁRIDŐK

ELSŐ FORDULÓ: 2013. április 30. - 24.00. Új beadási határidő: 2013. május 7.!

MÁSODIK FORDULÓ: 2013. november 12. - 24.00

További információ: Build-Communication Kft. T: (23) 611-028 info@buildmarketing.hu

Pályázatok leadásának módja online feltöltés a következő oldalon: www.akcio.creaton.hu/palyazat

További információ a Creaton termékekről, tervezői CD igénylése (Archicadhez): info@creaton.hu, www.creaton.hu 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás