cemix

2010. február 20.

Nyílászáróba építhető akusztikus légbevezetők

Nyílászáróba építhető akusztikus légbevezetők

Zajos városi környezetben lévő lakások, irodák stb. szellőzésére nyújtanak megoldást a nyílászárókra szerelhető, akusztikus kiegészítőkkel is ellátható hangcsillapított Aereco légbevezetők.

A nyílászárókra szerelhető EHA páraérzékelős és EFA állandó léghozamú hangcsillapított légbevezetők akusztikus kiegészítőkkel együtt kimagasló védelmet nyújtanak a külső zajok helyiségbe jutása ellen. Ezért e berendezések kitűnő megoldást nyújtanak a zajos városi környezetben lévő lakások, irodák szellőzésére, miközben jelentősen javítják a belső levegő minőségét is.

Nyílászáróba építhető akusztikus légbevezetők

A háromféle standard színben (fehér, gesztenye, tölgy) kapható készülékek hangcsillapítása alapesetben Dn,e,w=37 dB, akusztikus kiegészítőkkel (akusztikus talapzat és akusztikus külső esővédő) Dn,e,w=44 dB.

A páraérzékelős EHA légbevezető a légszállítást a belső relatív páratartalom szerint szabályozza.

A nem zárható és növelt minimumhozamú légbevezetők alkalmasak a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlására.

A berendezések záróretesszel ellátott kivitelben is elérhetők, melyeknél a szabályozózsalu kézzel rögzíthető zárt (minimum-) állásban, szélsőségesen hideg és szeles téli időben megakadályozva a túlzott légcserét.

A légbevezetők karbantartása egyszerű, mivel beszabályozást nem, csak éves portalanítást igényelnek.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog