2010. november 13.

A falfűtés nyáron hűtésre is használható

A falfűtés nyáron hűtésre is használható

A nagy teljesítményű RBM Kilma falfűtés alacsony hőmérsékletű előremenő fűtővízzel működik, így napkollektoros vagy hőszivattyús rendszerekkel is táplálható. A vakolható falfűtési rendszer kitűnő megoldást nyújt új, illetve felújítandó lakóépületek, üzletek, bemutatótermek, irodák, wellnesshelyiségek energiatakarékos fűtésére.

Sugárzó energiával fűtő, alacsony felületi hőmérsékletű falfűtésrendszerek alkalmazásával kellemes légállapot teremthető a helyiségekben, mivel a nagy sugárzó felület a helyiség minden pontján egyenletes hőmérséklet-eloszlású levegőt eredményez, légmozgások nélkül. Az energiatakarékos és környezetbarát falfűtések kiegészíthetők egyéb alacsony hőmérsékletű rendszerekkel, illetve kombinálhatók alternatív energiaforrásokkal is. A falfűtésrendszerek igény esetén hideg (15–17 °C-os) víz keringetésével hűtésre is alkalmazhatók.

 

Gyorsan szerelhető vakolható falfűtés

 

A magas teljesítményt leadó RBM Kilma falfűtés alacsony hőmérsékletű előremenő fűtővízzel működik, így táplálható napkollektoros, hőszivattyús rendszerekkel, illetve kondenzációs kazánnal egyaránt. Sugárzó fűtéséből adódóan az RBM Kilma alkalmazásával a szokásosnál 1–3 °C-kal alacsonyabb helyiséghőmérséklet is megfelelő komfortérzetet teremt, így akár 5–15 százalékos fűtésienergia megtakarítás is elérhető. A falfűtésrendszer sugárzási hányada 95 százalék – a maradék 5 százalék konvektív hőleadás elenyésző légáramlást kelt, ezért a helyiségekben lévő por felkeveredésétől nem kell tartani. A komfortérzet növelése érdekében a fafűtési rendszer – például hidegburkolatú helyiségekben – kiegészíthető RBM Kilma padlófűtésrendszerrel.

 

Gyorsan szerelhető vakolható falfűtés

 

A rendszer alkalmas a helyiségek, épületek teljes fűtési igényének fedezésére, de telepíthető kiegészítő fűtésként is. A falfűtés nem akadályozza a lakások, házak szabad berendezését, a bútorozást viszont időben meg kell tervezni. A falfűtő csövek elhelyezéséről tervet kell készíteni, amit csatolni kell az épületgépészeti tervdokumentációhoz.

A RBM Kilma kétféle vakolható falfűtési rendszert kínál: a sínes rendszer hőszigetelt külső falak esetén, a paneles rendszer pedig hőszigeteletlen külső falak esetén alkalmazható. A rendszer rugalmas – és gyors – csőfektetési lehetőségéből adódóan változatos fűtőmező-kialakításokat tesz lehetővé. A rövid felfűtési idejű, jól szabályozható RBM Kilma csővezetékének rögzítése biztonságos, a csatlakozások utólag is könnyen hozzáférhetők.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Integrált Települési Vízgazdálkodási Terv: elkészült a tervezési segédlet

A jövő nemzedékek szószólója alapjogi összefoglalója a területhasználat települési szintű szabályozásának átalakításáról

A háborús veszélyhelyzet alatt a közbeszerzéseknél is lehet árat emelni

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (3. rész) - Településtervek határideje

Veszélyhelyzeti rendelet írja felül az Építési törvény egyes rendelkezéseit (2. rész) - Településrendezési illeszkedés

épjog